Burgemeester Ada Grootenboer bezoekt Scouting Jan Joosten

Artikel geplaatst op: 24-10-2016

OUDDORP - Op zaterdag 15 oktober bracht burgemeester Ada Grootenboer een bezoek aan Scouting Jan Joosten in Ouddorp. Ze viel met haar neus in de boter; dat weekend was het weekend van de JOTA JOTI. Dat staat voor Jamboree On The Air/Internet, waarbij scouts over de gehele wereld via radio en internet contact met elkaar proberen te krijgen.

Naast JOTA JOTI waren er die ochtend opkomsten van de Bevers (de allerjongsten van 5-7 jaar), de Welpen (7-11 jaar), de Scouts (11-15 jaar), de Explorers (15-18 jaar) en de Stam (ouder dan 18 jaar). De missie van Scouting Nederland is: "Scouting is een open, maatschappelijk betrokken jeugd- en jongerenorganisatie, die haar leden met het Scoutingprogramma een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding biedt. In dit Scoutingprogramma wordt in actief samenspel met leeftijdsgenoten, geïnspireerd op het buitenleven, een bijdrage geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Hierdoor leren scouts met respect voor zichzelf en hun omgeving de eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen."

De burgemeester is geïnteresseerd in het belang van scouting voor de jeugd op Goeree-Overflakkee. Ze sprak met veel mensen en was onder de indruk van de inzet van de vrijwillige leiding en van alles dat scouting doet. Vooral het leren samenwerken met respect voor elkaar, goed kunnen omgaan met uitdagingen, zelfstandig problemen kunnen oplossen, maar ook natuurlijk veel plezier hebben, sprak haar aan.

Meehelpen?Scouting Jan Joosten is een snel groeiende club en is daarom op zoek naar vrijwillige leiding, helpers en bestuurders. Iedereen die zich aangesproken voelt te komen helpen, kan contact opnemen met de voorzitter Jaap Willem Eijkenduijn, jaapwillem@eijkenduijn.nl.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!