Officiële opening Raad- en Polderhuis

Artikel geplaatst op: 24-10-2016

OUDDORP - Sinds vrijdagmiddag heeft het Raad- en Polderhuis in Ouddorp nu officieel drie nieuwe bewoners. De rode loper was voor hen (Bibliotheek, Rabobank en Museum) en de vele belangstellenden uitgelegd. Bloemen markeerden de gevel van het karakteristieke (uit 1904 daterende) pand en een mega schaar was voorhanden om het passende lint gezamenlijk door te knippen. De in oktober 2015 getekende intentieovereenkomst werd hiermee bevestigd. Een heuglijke gebeurtenis. Als win-win situatie benoemd. Overigens wel een noodzakelijke stap in het vormgeven van een taakstellende gemeentelijke bezuiniging voor de bibliotheekvestigingen.

Door Jaap Ruizeveld

Natuurlijk waren de hoofdrolspelers bij deze happening allemaal present. Victor Tissen, interim-directeur Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, Renata Brabander, de nieuwe directievoorzitter Rabobank Het Haringvliet en Pau Heerschap, voorzitter van Museum Ouddorp. Namens het gemeentebestuur gaf (cultuur) wethouder Gerrit de Jong een overzicht van de activiteiten die in het voortraject waren verricht om tot dit resultaat te komen. Gekeken is - in het kader van genoemde bezuinigingsronde - op welke wijze de huisvestingslasten beheersbaar konden worden gemaakt. Uitmondend in een resultaat waarin de drie partijen zich konden vinden. Beseffend dat er gezamenlijk, op een wat kleinere schaal dan individueel voorheen, een voor de toekomst bestendig fenomeen is neergezet.

Vrijwilligers                                                                                                                                        

Om de functie van het gebouw te etaleren, passend in de maand van de geschiedenis, had de portefeuillehouder als inleiding een passend gedicht uitgekozen waarin op speelse wijze kunst en cultuur tot uiting kwamen. Daarna kon de schijnwerper worden gericht op de werkzaamheden die in het voortraject voor het intern en extern gereedmaken van het gebouw moesten worden uitgevoerd. Talrijke bedrijven hebben er enthousiast hun schouders ondergezet.

Lees verder in de krant van dinsdag 25 oktober 2016.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!