Nacht van de Nacht op Goeree-Overflakkee

Artikel geplaatst op: 24-10-2016

GOEREE-OVERFLAKKEE - Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. Dit jaar vindt het evenement plaats op zaterdag 29 oktober 2016. Tijdens de Nacht van de Nacht doven honderden gemeenten, bedrijven en huishoudens in Nederland hun onnodige verlichting. Zij doen dit om de schoonheid van de nacht te benadrukken en aandacht te vragen voor de gevolgen van lichthinder. Ook de gemeente Goeree-Overflakkee draagt haar steentje bij. Tegelijkertijd vinden er diverse 'duistere' activiteiten plaats op Goeree-Overflakkee.

De gemeente Goeree-Overflakkee zet bij monumenten zoals de kerktoren van Dirksland de verlichting uit. Bedrijfscontactfunctionarissen roepen daarnaast bedrijven op om 29 oktober 2016 de verlichting zoveel als mogelijk te doven. Maar ook inwoners kunnen hun steentje bijdragen door de buitenverlichting uit te zetten. De politie adviseert om de verlichting niet uit te zetten als dit ten koste gaat van het veiligheidsgevoel.

Goedereede-HavenhoofdDit jaar organiseert buurtvereniging 't Hood samen met het Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid Goeree-Overflakkee (IVN) de Nacht van de Nacht in de duinen van Goeree. (Zie artikel elders in deze krant).

HerkingenIn Herkingen geeft amateurastronoom Peter Jelier tijdens Nacht van de Nacht een lezing over sterrenkunde. Hij vertelt belangstellenden over planeten en manen in ons zonnestelsel en over asteroïden en kometen. Daarna vertelt Edwin van Balen over de modernste technieken om naar de Maan en Mars te gaan en over de theorie om binnen de ruimtetijd sneller dan het licht te reizen. Als het helder weer is, bestaat er de mogelijkheid om na afloop sterrenbeelden te spotten. Aanmelden kan tot vrijdag 21 oktober via de e-mail: ovl@goeree-overflakkee.nl.

Locatie: Molendijk 65 in Herkingen; Tijd: inloop vanaf 19.30 uur, lezing van 20.00 tot 22.00 uur.

OoltgensplaatIn Ooltgensplaat organiseert het comité Nacht van de Nacht een aantal activiteiten. Hier is het mogelijk om het donker op allerlei manieren te beleven; zo is er een natuurexcursie, een schimmenspel voor kinderen, een boottocht op het Volkerak, een zintuigenspel en een hangplek waar men vanuit een hangmat sterren kan kijken. Ook staat er een telescoop en kan men kano varen. Aanmelden voor deze activiteiten is niet nodig.

Locatie: Kaai 6 in Ooltgensplaat; Tijd: 19.30 - 22.30 uur.

Kijk voor meer informatie over Nacht van de Nacht op de website: www.nachtvandenacht.nl.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!