Flakkeese rugbyers krijgen de smaak te pakken

Artikel geplaatst op: 18-10-2016

GOEREE-OVERFLAKKEE - Met een enigszins gehavend team en een aantal noodgedwongen wisselingen ging het team van coach Jan Schaap naar Delft waar de E.F.R.C. Eilanders aantraden tegen het derde team van de plaatselijke rugbyclub. Aangezien Delft ook een paar beginners had beloofde het een leuke wedstrijd te worden.

Er werd gespeeld in 4 kwarten van 20 minuten en Delft schoot uit de startblokken en de Eilanders lieten zich duidelijk overrompelen. Na het eerste kwart waren er 4 try's tegen gescoord. De tweede 20 minuten gingen al een stuk beter met zelfs twee goede kansen voor de groen-gelen. Het meegereisde Flakkeese publiek moest echter wachten tot het derde kwart voor ze konden juichen door twee try's van Dave Vogelaar, één van de 3 debutanten aan Flakkeese kant. Joost Kastelein, de jongste speler op het veld verzilverde één van de twee conversies. In het laatste kwart ging de conditie een beslissende rol spelen en ook het feit dat de Eilanders de hele wedstrijd een man minder hadden bepaalde uiteindelijke mee in de 57-12 overwinning voor de thuisploeg.

De veelal ervaren Delftenaren gaven na afloop veel complimenten en hebben beloofd om een keer naar Stad aan 't Haringvliet te komen voor een rugbywedstrijd. De eilanders willen zo snel mogelijk palen op het veld plaatsen zodat ze hun fans kunnen trakteren op een thuiswedstrijd.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!