Flakkeese rugbyers krijgen de smaak te pakken

Artikel geplaatst op: 18-10-2016

GOEREE-OVERFLAKKEE - Met een enigszins gehavend team en een aantal noodgedwongen wisselingen ging het team van coach Jan Schaap naar Delft waar de E.F.R.C. Eilanders aantraden tegen het derde team van de plaatselijke rugbyclub. Aangezien Delft ook een paar beginners had beloofde het een leuke wedstrijd te worden.

Er werd gespeeld in 4 kwarten van 20 minuten en Delft schoot uit de startblokken en de Eilanders lieten zich duidelijk overrompelen. Na het eerste kwart waren er 4 try's tegen gescoord. De tweede 20 minuten gingen al een stuk beter met zelfs twee goede kansen voor de groen-gelen. Het meegereisde Flakkeese publiek moest echter wachten tot het derde kwart voor ze konden juichen door twee try's van Dave Vogelaar, één van de 3 debutanten aan Flakkeese kant. Joost Kastelein, de jongste speler op het veld verzilverde één van de twee conversies. In het laatste kwart ging de conditie een beslissende rol spelen en ook het feit dat de Eilanders de hele wedstrijd een man minder hadden bepaalde uiteindelijke mee in de 57-12 overwinning voor de thuisploeg.

De veelal ervaren Delftenaren gaven na afloop veel complimenten en hebben beloofd om een keer naar Stad aan 't Haringvliet te komen voor een rugbywedstrijd. De eilanders willen zo snel mogelijk palen op het veld plaatsen zodat ze hun fans kunnen trakteren op een thuiswedstrijd.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!