Kerstactie geeft zeelieden hoop

Artikel geplaatst op: 17-10-2016

GOEREE-OVERFLAKKEE - Havenevangelist Felix Heinrichs is druk bezig met de voorbereidingen van de jaarlijkse kerstactie. Hij vertelt er enthousiast over: "De tijd van kerst komt er weer aan. Juist in deze tijd van het jaar voelen mensen zich vaak eenzaam. Vooral als je op een schip moet zitten heel ver weg van je gezin en zonder mogelijkheid samen met hun het feest te vieren. Sommige zeelieden varen al jaren zonder één keer voor kerst thuis geweest te zijn. Gevoelens van hopeloosheid en wanhoop zijn voor sommige zeelieden gewoon geworden. Voor de meeste mensen is het onvoorstelbaar om aan kerst niet bij onze familie te kunnen zijn. De zeelieden zijn belangrijk voor ons, want 90 procent van de spullen die we kopen komt via schepen naar ons toe."

"Dankzij de hulp van mensen op Goeree-Overflakkee konden wij als stichting Seamen's Christian Friend Society Rotterdam vorig jaar in totaal 1200 pakketten op de schepen in de Rotterdamse havens uitdelen. Uw geschenk kan een leven veranderen en mensen nieuwe hoop geven. Soms beginnen zeelieden te huilen als ze een kerstcadeau mogen ontvangen. Het is een unieke mogelijkheid om mensen met de liefde van Jezus in aanraking te brengen. Het geeft enorme openingen voor het evangelie op de schepen. Een pakket kost ongeveer 10 Euro. Wij willen er dit jaar 1000 pakketten van maken. Dus hebben we in totaal tienduizend euro nodig. Mensen die kerstactie willen ondersteunen hebben hiervoor twee verschillende mogelijkheden: Er kan geld worden overgemaakt op de rekening van de stichting Seamen's Christian Friend Society Rotterdam. Het rekeningnummer is IBAN NL11 RABO 011 49 92 096, graag vermelden "Kerstactie."

Het is ook mogelijk om zelf een compleet pakket samen te stellen en op te sturen of af te geven. In een pakket horen de volgende items: een gebreide muts en handschoenen, snoepjes, Snickers of Mars, chocola, noten, deodorant, shampoo en douchegel (voor mannen). Tandpasta en tandenborstel. Alles kan worden verpakt in een mooie schoenendoos, met een kerstkaart met een Engelse tekst voor de zeeman. De pakketten kunnen worden opgestuurd of afgegeven bij: Felix Henrichs, Forsythia 40 in Dirksland.

Het is de bedoeling om op zaterdag 26 november 2016 de pakketten in te pakken. Vanaf 28 november 2016 start het uitdelen in de havens. Voor het inpakken en uitdelen zijn er nog vrijwilligers nodig, mensen die mee willen werken kunnen contact op nemen met Jaap de Gans, hij is de coördinator van de kerstactie. Zijn telefoonnummer is 06-11178183, of per e-mail degansjaap3@gmail.com.


Eerdere berichten

Transformatie in de Voorstraat van Oude-Tonge

12-6-2018

OUDE-TONGE – Als alles naar verwachting verloopt, zal op zaterdag 23 juni een nieuw woningbouwplan voor Oude-Tonge...

Goereebox komt naar Middelharnis

12-6-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Met groen licht van de gemeente laat Goereebox weten dat er nu ook garageboxen in Middelharnis kome...

Brandweeroefening 'Op 't Nippertje' bij Zuidwester

12-6-2018

MIDDELHARNIS - 'Op 't Nippertje' was de naam van een grote brandweeroefening waaraan alle ploegen van Goeree...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!