Vergevorderde plannen appartementencomplex bij Vliedberg

Artikel geplaatst op: 15-10-2016

OUDDORP – Sinds de bouw van het nieuwe zorgcentrum De Vliedberg is er nog een grote ruimte op het terrein onbebouwd gebleven. Voor een deel van het terrein lijkt er nu een invulling te zijn gevonden. De plannen voor een daar te vestigen appartementencomplex voor jongeren zijn hiermee in een vergevorderd stadium.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Deze week zetten vertegenwoordigers van Sjaloom Zorg en Woningbouwvereniging Beter Wonen in Goedereede hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst voor het project. Hiermee gaat een langgekoesterde wens van velen in vervulling. Volgens plan zal er op het terrein, waar nu nog een aantal woningen staat, een appartementencomplex worden gerealiseerd. Het is bedoeld voor 'wajongers'. Dit zijn jongeren die door een beperking niet zelfstandig kunnen wonen.

CuraMare, de eigenaar van de grond van het Vliedbergterrein, is bereid om mee te werken aan de bouw van het complex. Daarom heeft de organisatie een deel van de grond verkocht aan 'Beter Wonen'. De woningbouwvereniging gaat het appartementencomplex bouwen en vervolgens verhuren aan Stichting Sjaloom Zorg. De handtekeningen onder de intentieverklaring werden gezet door Henk Brinkman, van de Raad van Bestuur van Sjaloom Zorg en Teun Bakelaar en George Moerkerk, respectievelijk voorzitter en secretaris van 'Beter Wonen'.

Henk Brinkman sprak van de 'unieke situatie' dat het project gerealiseerd kan worden op het Vliedbergterrein. Hiermee wordt iets gerealiseerd van de zorgzone die ooit in het Pact van Goeree-Overflakkee als doelstelling was geformuleerd voor het terrein van De Vliedberg. Het te realiseren project is volgens Brinkman strategisch gelegen, dichtbij de Mèkkerstee, waar jongeren uit de doelgroep werken en bij De Vliedberg, waar men eventueel kan samenwerken op het gebied van facilitair en zorg.

De 28 appartementen zijn volgens Teun Bakelaar voor de doelgroep, jongeren met een smalle beurs. De woningen zullen zonder gasaansluiting worden opgeleverd, want ook hier werkt Beter Wonen volgens het principe 'nul op de meter'. Wanneer de bouw begint is nog niet bekend, maar alle betrokkenen hopen dat dit zo spoedig mogelijk zal zijn.

Voor meer informatie over het woonproject kan men contact opnemen met Sjaloom Zorg: 0187-609400, www.sjaloomzorg.nl.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!