Inspiratiecentrum tot nader order gesloten

Artikel geplaatst op: 15-10-2016

OUDDORP - Het Inspiratiecentrum op de Kabbelaarsbank / Brouwersdam, in de zomer van 2015 met veel vertoon geopend, verkeert wat exploitatie betreft al geruime tijd in zwaar weer.

Door Jaap Ruizeveld

Het bezoek van recreanten en eilandbezoekers is duidelijk achtergebleven bij de verwachtingen. Boekingen / reserveringen door het bedrijfsleven bleven uit. Resultaat is dat het centrum tot nader order is gesloten. "Excuses voor het ongemak" is er te lezen op de website. "Momenteel werken wij aan de herpositionering en herinrichting van het Inspiratiecentrum", laat directeur Kranendonk weten. Insiders melden dat het centrum om uitstel zou hebben gevraagd van betaling aan schuldeisers.

In de gemeenteraadsvergadering kwam dit onderwerp ook al op tafel. Fractie Vitale Kernen, Heintjes, stelde mondelinge vragen aan portefeuillehouder Tollenaar. De wethouder gaf aan dat er in de raad al enige keren over het functioneren van het Inspiratiecentrum is gesproken. Het was allemaal niet rooskleurig. Er is te weinig tot stand gebracht. "Wij gaan in gesprek om de samenwerking te beëindigen". Het gebouw staat er. Heeft de potentie om er meer van te maken dan tot nu toe is gebeurd. Met vernieuwde invullingen, denk daarbij aan een educatieve functie. Nieuwe kansen dienen concreet te worden opgepakt. De raadsleden Keuker, Heintjes en Van der Meer vroegen welke financiële gevolgen deze ontwikkeling bij het Inspiratiecentrum heeft voor de gemeente. Tollenaar stelde dat de lasten voor het Recreatieschap zijn. De gemeente betaalt daaraan een vaste bijdrage.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!