Op Prins Maurits scholengemeenschap: nadenken over orgaandonatie

Artikel geplaatst op: 13-10-2016

MIDDELHARNIS – Het was een aansprekende presentatie die deze week enkele malen werd gegeven op de Prins Maurits scholengemeenschap (PM) in Middelharnis. Na een voorbereidende les vorige week, werd afgelopen maandag en woensdag uitgebreid aandacht gegeven aan de Nationale Donorweek. Vrijwillig voorlichter Cor van der Schans van de Nederlandse Transplantatie Stichting en twee IC-verpleegkundigen van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis te Dirksland waren hiervoor naar de PM gekomen. In de aula van de school kregen de leerlingen een indrukwekkend verhaal te horen, meerdere verhalen eigenlijk, van ervaringsdeskundigen. Doel van de presentaties was leerlingen bewust na te leren denken over orgaandonatie. Een onderwerp dat recentelijk ook op de politieke agenda stond en daarom, los van de Nationale Donorweek, een actueel maatschappelijk item is. Lees het volledige verslag in onze (abonnee-)editie van vrijdag 14 oktober a.s.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!