Herdenkingsboek plaatst opgeheven Stadse kerk in historisch perspectief

Artikel geplaatst op: 12-10-2016

MIDELHARNIS – In onze (abonnee-)editie van vrijdag 7 oktober was al een recensie te lezen van het boek dat een dag later gepresenteerd zou worden: ‘Geen blijvende stad’. Het boek dat verscheen na het opheffen van de Gereformeerde Gemeente te Stad aan ’t Haringvliet op 1 april 2015 en waarin de geschiedenis, ook in breder verband, van deze kerkelijke gemeente wordt beschreven. Zaterdagmorgen werd het gepresenteerd in één van de zalen van de Gereformeerde Gemeente te Middelharnis, met welke die van Stad werd samengevoegd.

Het was zaterdag dan ook vooral een bijeenkomst voor de oud-leden van ‘Stad’. Ook kerkenraadsleden van de Gereformeerde Gemeente te Middelharnisse waren erbij en de predikanten E. Bakker, P. Blok, K. Boeder, A.J. Gunst, S. Maljaars en J. Schipper toonden eveneens hun belangstelling. Voorzitter M. de Geus van de Middelharnisse kerkenraad leidde de bijeenkomst en sprak zijn waardering uit voor het vele werk dat verricht werd om het boek ‘Geen blijvende stad’ uit te geven. “Dit boek is niet bedoeld om in de mens te eindigen, maar in Gods daden. Daarom is het een goede zaak dat er nu zo’n document is, waarin opgetekend staat wat God gedaan heeft in die kleine gemeente van Stad aan ’t Haringvliet”. Het boek ‘Geen blijvende stad’ is een uitgave van de Gereformeerde Gemeente te Middelharnis en is voor € 19,95 te koop bij Boekhandel Van der Boom te Sommelsdijk. Lees het volledige verslag in onze (abonnee-)editie van a.s. vrijdag 14 oktober.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!