Stadsoverleg ontevreden over aanpassingen 'Stadsedijk'

Artikel geplaatst op: 10-10-2016

STAD AAN 'T HARINGVLIET – De dorpsraad van Stad aan 't Haringvliet is ontevreden over het aanpassen van de route vanaf Middelharnis langs Stad aan 't Haringvliet naar de Schaapsweg. Op het traject is de snelheid sinds mei dit jaar verlaagd van 80 naar 60 kilometer per uur. Daarnaast heeft verkeer van rechts nu voorrang en rijden brommers en scooters over de weg.

Na een eerdere brief van het Stadsoverleg zijn de bosschages bij de kruising met Vroonweg weggehaald en zijn de verkeersborden voor bromfietsers aangepast. De dorpsraad wil graag dat er op korte termijn weer verlichting wordt geplaatst bij de kruising naar de Vrouwtjesweg. Verder schrijft het Stadsoverleg dat er drie drempels te steil zijn en daarom niet met de beoogde 60 kilometer per uur genomen kunnen worden. "Dit levert gevaarlijke situaties op."

Een ander punt dat in de brief wordt gemaakt is dat het wegdek op sommige plaatsen in een slechte staat verkeert, waardoor er water op de weg blijft staan. In de brief staat: "De aansluiting naar de Vrouwtjesweg is amateuristisch uitgevoerd. Een project op deze manier uitvoeren is niet iets waar het Waterschap trots op mag zijn."

De brieven zijn te vinden op www.stadsoverleg.nl.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!