Barrelrun levert € 10.000 op voor het goede doel

Artikel geplaatst op: 10-10-2016

GOEREE-OVERFLAKKEE – Voor Kiwanis Goeree-Overflakkee was het vorige week donderdag t/m zaterdag weer tijd voor haar jaarlijkse Barrelrun. Een evenement dat drie ingrediënten kent. Allereerst geld bijeenbrengen voor het goede doel, daarnaast drie dagen lang netwerken met elkaar, maar ook genieten van gezelligheid en gein.

Het was de vierde editie van de Barrelrun die vorige week werd gehouden. De naam van het evenement zegt het al: deelnemers aan de run – iedereen kan zich ervoor opgeven – komen met oude auto’s naar de start. De wagens mogen voor niet meer dan € 500 á € 1.000 op de kop zijn getikt, veelal via Marktplaats of bij een autohandelaar, maar ze moeten wel APK-gekeurd en verzekerd zijn. En aan de auto die het origineelst is opgetuigd, natuurlijk met in achtneming van de wettelijke voorschriften, wordt de originaliteitsprijs uitgereikt: een fraaie beker. De deelnemers – meest ondernemers, niet alleen van Goeree-Overflakkee, maar ook afkomstig uit andere delen van Zuid-Holland en uit Zeeland – gaan met hun wagens drie dagen op stap, om een programma af te werken dat de Barrelorganisatie voor ze heeft samengesteld.

Ware beproevingDitmaal was Fürstenau, in Duitsland, de bestemming van de Barrelrun. Daar ligt Fursten Forest, het grootste offroad/vrijetijdspark van Europa, een vierhonderd hectare groot voormalig militair oefenterrein van het Duitse leger. Liefhebbers van rijden in ruig terrein kunnen er hun hart ophalen en dat hebben de Barrelaars hier zeker gedaan. Natuurlijk vraagt zo’n terrein wel om auto’s waarmee je daar uit de voeten kunt. Daarom verschenen dit jaar geen ludiek opgetuigde oude limousines op het verzamelpunt, maar uitsluitend terreinwagens. Het ene vehikel bracht allerlei geluiden voort die normaal alleen in het dierenrijk te beluisteren zijn, of ander gesnerp en gehoest, het andere brulde vele decibellen uit als flink werd gasgegeven, weer andere voertuigen waren voorzien van knipperlichten op het autodak en sommige met een hele uitdragerij van koffers bovenop. Met zulk spul gingen, na een stevig ontbijt bij Werelds aan het Strand te Ouddorp, veertien teams van twee man op pad. En natuurlijk wachtten de barrels weer een ware beproeving vanwege de krachttoeren die van de motoren gevraagd zouden worden, zodat het ook ditmaal een heuse prestatie zou zijn om met de wagens weer heel op het eiland terug te komen. Twee uitvallers waren er dit jaar. Ze hielden het niet vol en moesten worden afgevoerd. Maar verder is alles vlekkeloos verlopen.

ChequeDe Barrelrunis één van de acties die de eilandelijke serviceclub organiseert voor hét doel waar ze zich voor inzet: het welzijn van het kind. Momenteel doet de eilandelijke Kiwanis-afdeling haar best om alle 32 basisscholen op het eiland te voorzien van een speeltoestel op het schoolplein. Dit om de mogelijkheden voor sport en beweging voor kinderen te vergroten. Een flinke operatie, maar Kiwanis hoeft dit niet in haar eentje te realiseren. Daarvoor heeft ze ‘Kinderen in Beweging.NU op Goeree-Overflakkee’ in de arm genomen. Die instelling is momenteel dan ook als begunstigde verbonden aan de activiteiten van Kiwanis, waaronder dus de Barrelrun. Die leverde dit jaar € 10.000 op en een cheque ter waarde van dit bedrag werd zaterdag aan ’t eind van de middag overhandigd aan de heren Pieter Verbrug van Sopogo en Wim de Wit van Stichting Kindwijs, de overkoepelende organisaties voor respectievelijk het protestants christelijk basisonderwijs en het openbaar basisonderwijs op het eiland.

De cheque werd overhandigd door wethouder Arend-Jan van der Vlugt, die Kiwanis prees om haar inspanningen, zowel voor het eiland in het algemeen als voor het doel – meer beweging voor kinderen, “wat bijdraagt aan een vitaal eiland”, zo zei hij. “Het past ook helemaal bij het Speelplaatsenbeleid van de gemeente Goeree-Overflakkee, dat begin volgend jaar in de gemeenteraad komt en waar we ook het onderwijs op het eiland bij zullen betrekken.”

OriginaliteitsprijsIn de tweede helft van afgelopen zaterdagmiddag kwamen de barrels en hun coureurs weer terug. De finish was het bedrijf JD Repair te Stellendam van Jaco van Oostenbrugge, één van de initiatiefnemers en medeorganisatoren van de Barrelrun. Hier werden de wagens weer opgesteld, onder de modder, grasplakken, of hier en daar een deuk. Op het eindpunt werd, naast het overhandigen van de cheque aan het goede doel, de winnaar van de originaliteitsprijs bekendgemaakt. Het bleek het team Sinke Groep te zijn, ondanks dat van hun wagen de radiateur eruit was geklapt en de mannen dus het nakijken hadden.Met een smakelijke barbecue werd de vierde Kiwanis Barrelrun afgesloten. Organisatoren, deelnemers en begunstigden kunnen weer terugkijken op een geslaagd evenement, dat mede mogelijk werd gemaakt door diverse sponsorbijdragen. “Én door de echtgenotes van onze Barrelaars, die er niet moeilijk over deden om hun mannen een paar nachten af te staan, Want zonder Barrelaars geen Barrelrun”, aldus de organisatie.En mochten er zijn die Kiwanis Goeree-Overflakkee een donatie willen doen, dan komen die bedragen momenteel ten goede aan het plaatsen van speeltoestellen op de pleinen van de eilandelijke basisscholen. Daar is héél veel geld voor nodig en daarvoor is elke extra bijdrage meer dan welkom. Zie ook www.kiwanis.nl/goeree-overflakkee.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!