Dirksland heeft weer waardig monument voor Nieuwe-Tongse watersnoodslachtoffers

Artikel geplaatst op: 07-10-2016

DIRKSLAND – Het was een respectabel aantal belangstellenden dat zaterdagmorgen 1 oktober 2016 samen was gekomen bij de oude begraafplaats van Dirksland, aan de Kapoenstraat. Hier bevindt zich een monument ter nagedachtenis aan 26 slachtoffers van de watersnoodramp van 1953, niet afkomstig uit Dirksland maar uit Nieuwe-Tonge. Het omvangrijke en zeker zeer fraaie monument was echter flink in de vergetelheid geraakt en stond er, na jaren, vergrauwd en wat vervallen bij. Maar dankzij het initiatief van de dorpsraad van Nieuwe-Tonge om het Dirkslandse monument in oude luister terug te brengen én met medewerking van de gemeente en de inzet van diverse vrijwilligers is daar verandering in gekomen en kon zaterdagmorgen een in ere hersteld monument worden gepresenteerd. Lees het volledige verslag in onze (abonnee-)editie van vrijdag 7 oktober 2016.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!