Dirksland heeft weer waardig monument voor Nieuwe-Tongse watersnoodslachtoffers

Artikel geplaatst op: 07-10-2016

DIRKSLAND – Het was een respectabel aantal belangstellenden dat zaterdagmorgen 1 oktober 2016 samen was gekomen bij de oude begraafplaats van Dirksland, aan de Kapoenstraat. Hier bevindt zich een monument ter nagedachtenis aan 26 slachtoffers van de watersnoodramp van 1953, niet afkomstig uit Dirksland maar uit Nieuwe-Tonge. Het omvangrijke en zeker zeer fraaie monument was echter flink in de vergetelheid geraakt en stond er, na jaren, vergrauwd en wat vervallen bij. Maar dankzij het initiatief van de dorpsraad van Nieuwe-Tonge om het Dirkslandse monument in oude luister terug te brengen én met medewerking van de gemeente en de inzet van diverse vrijwilligers is daar verandering in gekomen en kon zaterdagmorgen een in ere hersteld monument worden gepresenteerd. Lees het volledige verslag in onze (abonnee-)editie van vrijdag 7 oktober 2016.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!