Bekendheid Goeree-Overflakkee groeit vanuit Utrecht

Artikel geplaatst op: 6-10-2016

GOEREE-OVERFLAKKEE – Ligt Goeree-Overflakkee vlak bij Texel? Kun je er met hetzelfde pontje naartoe? Ook zulke vragen kreeg Kommer Tanis te horen toen hij op de 50Plusbeurs stond om het eiland te promoten. Net zoals de veelvuldig gedebiteerde constatering dat Goeree-Overflakkee in Zeeland ligt. Ja, Middelburg ken ik wel… Er was, kortom, nog heel wat te verhelderen aan de bijna 100.000 bezoekers in de Utrechtse Jaarbeurs. Dat lukte vrij goed: de eilandelijke kraam trok veel belangstelling – mede dankzij een professionele vormgeving met een grote plattegrond van Goeree-Overflakkee en een actieve, niet-afwachtende houding van de mensen in de kraam – en circa 1500 belangstellenden schreven zich in voor de nieuwsbrief van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland'.

Door Kees van Rixoort

Kommer Tanis, eigenaar van camping 't Anker in Nieuwe-Tonge (Battenoord), stond al voor de tweede keer op de 50Plusbeurs in Utrecht. Andere beurzen, in de jaren daarvoor, zoals de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, hadden niet gebracht wat hij ervan verwachtte. "Ik dacht: ik doe het nog één keer: de 50Plusbeurs. En dat beviel vorig jaar heel goed. Wij staan er om onze camping te promoten. Dat je bij ons op een grote kavel een tweede huis kunt laten plaatsen in de vorm van een stacaravan of een chalet. Op redelijke afstand en in een aantrekkelijke omgeving."

Promoot je je eigen onderneming, dan promoot je het eiland in één adem mee. Daarom had Tanis vorig jaar aan Maureen van Leeuwen (betrokken bij Eilandmarketing en het realiseren van het eilandelijke promotieteam) gevraagd om ook een dagje naar de 50Plusbeurs te komen en tasjes van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland' uit te delen. Dat beviel zo goed, dat deze spontane en kleinschalige start een vervolg kreeg in 2016. Een vervolg met veel meer cachet, want Van Leeuwen wist namens Eilandmarketing veel meer ondernemers te interesseren om mee te doen.

Sterk

Naast camping 't Anker en het promotieteam Goeree-Overflakkee haakten zes deelnemers aan: geitenboerderij De Mekkerstee, Vakantiepark aan zee De Klepperstee, VVV Goeree-Overflakkee, Tieleman Keukens, het RTM Museum en Zeehondenopvang en Expo A Seal. Een gezamenlijke stand op een grote publieksbeurs is sterk, geeft Jeroen den Hollander aan: "Als ondernemer en voorzitter van de VVV vind ik het belangrijk dat dit soort initiatieven worden ondernomen en dat er gezamenlijk wordt opgetrokken. Samen zijn we nog beter in staat om succesvol ons eiland te promoten. Onze deelname aan de beurs bewijst dat."

Het beurspubliek was geïnteresseerd. Kommer Tanis: "Veel mensen komen vanzelf naar je toe. Op de grote kaart wijs je dan alles aan. Het strand, Middelharnis, de Slikken van Flakkee, het pontje naar Tiengemeten… Kijk, daar heb je de zeehondenopvang en hier, bij Battenoord, zitten flamingo's." De vragen die vervolgens komen gaan over de wandel- en fietsmogelijkheden, of je kunt kamperen op Goeree-Overflakkee en of er hotels en bed and breakfasts zijn. Maureen van Leeuwen: "Het mooie is dat je je eigen organisatie én het eiland promoot. Je trekt gezamenlijk op als overheid, ondernemers en ook het onderwijs, dat leerlingen levert voor het promotieteam."

Koek en kaas

Dat veel mensen hun licht kwamen opsteken bij de Goeree-Overflakkee-stand had ook te maken met de locatie in de beurshal: op een hoek en recht tegenover de poffertjeskraam. Naast de proactieve houding van het team, de promotietasjes en de lekkernijen. Bij de stand kon iedereen terecht voor een eilandelijk koekje of een stukje kaas van De Mekkerstee.

Bekendheid creëren, dat is prima gelukt in Utrecht. Kommer Tanis heeft de eerste telefoontjes al binnen en nog tijdens de beurs waren er al beursbezoekers die naar A Seal togen om de zeehondjes te zien. Twijfel over deelname aan de 50Plusbeurs van 2017, editie 25, is er niet bij de eigenaar van camping 't Anker. Hij doet zeker weer mee. Maureen van Leeuwen is ook enthousiast: "We moeten maar eens kijken of we een grotere stand kunnen huren. Het zou mooi zijn als we er nog meer ondernemers en organisaties bij kunnen betrekken, ook op het gebied van wonen en zorg. De basis is gelegd om dit verder uit te bouwen."


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!