Onnodige onrust over zwembad in Dirksland

Artikel geplaatst op: 6-10-2016

DIRKSLAND – Is het wel verstandig om nog een zwemabonnement kopen? Als het zwembad straks dicht gaat is het geen bal meer waard. In Dirksland is veel onrust: zwembad De Gooye zou op de nominatie staan om gesloten te worden. Jan Verboom, bestuurslid van Stichting De Gooye, wil aan de geruchten graag een einde maken. "Het is duidelijk de intentie dat het zwembad in Dirksland open blijft", aldus Verboom tijdens de vergadering die de dorpsraad dinsdag 4 oktober hield.

Door Kees van Rixoort

Het is niet de eerste keer dat er onrust over het zwembad is ontstaan in het dorp. In 2008 stond Dirksland op z'n kop toen de gemeente aankondigde de subsidie aan het sportcomplex te beëindigen. Dat voornemen van de gemeente Dirksland verdween, maar De Gooye moest wel structureel 35.000 euro bezuinigen. Het gevolg is dat het complex al jaren rond de financiële 0-grens draait, zoals Verboom het verwoordde. "Dat is niet goed, want je kunt geen reserves opbouwen."

Eind 2013 kwam de gemeente – Dirksland was inmiddels opgegaan in de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee – met een volgende bezuinigingsopgave. De drie zwembaden op het eiland moesten 200.000 euro inleveren. De Gooye zou hiervan 40 procent voor zijn rekening moeten nemen, wat het voortbestaan ernstig in gevaar zou brengen. Dit is echter van de baan, nu er een Stichting Sport en Recreatie ontstaat waarin het gemeentelijke zwembad Zuiderdiep en de stichtingen De Gooye (zwembad Dirksland) en Olympia (zwembad De Staver in Sommelsdijk) met ingang van 1 januari 2017 opgaan. De gemeente gaat die stichting exploiteren. Beide stichtingen worden opgeheven en dragen hun bezittingen over. Voor onrust over het voortbestaan van De Gooye is dus op dit moment geen reden. "Vraag me niet hoe het er over vijf of tien jaar uitziet", zegt Verboom. Bekend is dat het Dirkslandse zwembad, evenals De Staver, aan het eind van zijn levenscyclus is beland. Nieuwbouw is nu echter niet aan de orde. Het zwembad blijft dus open. "Sluiting is niet de insteek van de gemeente", liet wethouder Arend-Jan van der Vlugt weten. Dat is fijn om te weten als je een zwemabonnement wil gaan kopen. Of je kinderen zwemlessen wil laten volgen, zoals in het qua bevolkingsomvang groeiende dorp steeds vaker gebeurt.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!