Groeiend Koop de Goede Hoop verhuisd

Artikel geplaatst op: 3-10-2016

MIDDELHARNIS – Met een kort 'officieel moment' werd Goede Doelen winkel Koop de Goede Hoop zaterdagochtend na een verhuizing geopend. Aan de voorzitter van de Raad van Toezicht van Follow Ministries Gert-Jan van der Valk was de eer om de openingshandeling te verrichten.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Goede Doelen winkel Koop de Goede Hoop is half september verhuisd naar een nieuwe, ruimere locatie: het voormalige ReCars pand aan de Hobbemastraat 1 in Middelharnis. Het was tijd voor meer ruimte voor de mooie collectie kleding en boeken. De afgelopen weken zijn veel enthousiaste vrijwilligers dan ook bezig geweest met de verhuizing en afgelopen zaterdag was het zover: de officiële heropening. Veel regelmatige bezoekers van de winkel en de vrijwilligers waren aanwezig toen Gert-Jan van der Valk de openingshandeling verrichtte.

Van der Valk vond het een hele eer om de openingshandeling te verrichten. Hij prees de bevlogenheid van de mensen van Koop de Goede Hoop. "Een mooie naam waar zoveel aan te verbinden valt". Hergebruik, duurzaamheid en rentmeesterschap zijn begrippen die hem na aan het hart liggen en Koop de Goede Hoop sluit daar prima bij aan. "Er moet een winkel gerund worden en er moet geld op de plank komen, in een samenleving waar veel afgedankt wordt en waar een andere doelgroep er weer veel plezier aan kan beleven en dat levert inkomsten op".

Verder wees Gert-Jan van der Valk er op dat we in een samenleving waar mensen eenzaamheid, angst en onzekerheid ervaren. "Een samenleving waar mensen op zoek zijn naar intermenselijke contacten". Voor een goed gesprek kan men dan ook bij Goede Hoop terecht.

Koop de Goede Hoop levert inkomsten uit de verkoop die bestemd is voor zendingsdoelen, zoals in het verleden voor Carina Saarloos, Muskatholon en nu Follow Ministries die momenteel in Maforga hulp verleent. Gert-Jan van der Valk is verbonden aan Follow Ministries en de komende drie maanden is deze organisatie het doel. "Als het uit het goede hart komt en liefde voor mensen geeft dit goede hoop voor de toekomst".

Wie goede doelenwinkel Koop de Goede Hoop wil bezoeken, of binnenlopen voor de gezelligheid en een bakje, kan doordeweeks op diverse dagen terecht: op woensdag van 10.00 tot 13.00 uur, vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur. Goede gebruikte dames- en kinderkleding, boeken en DVDs zijn altijd hartelijk welkom. Wie dus nog wat heeft liggen, wellicht zelf een keer wil meehelpen of gewoon meer informatie wil kan contact opnemen via koopdegoedehoop@gmail.com of de winkel op Facebook bezoeken.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!