Tien jaar rommelmarkten voor het goede doel

Artikel geplaatst op: 03-10-2016

OUDDORP – Een kleine jubileumviering was ‘t, zaterdag 24 september, toen in Ouddorp Lijnie van der Linde een extra rommelmarkt inlaste om even stil te staan bij het feit dat ze al tien jaar lang rommelmarkten organiseert, in de het bedrijfspand van hun bouwbedrijf aan de Zuidweg. De opbrengst van deze rommelmarkten gaan altijd geheel naar het goede doel, zodat ook al een decenniumlang diverse instanties, allemaal op Goeree-Overflakkee, door haar met goede gaven zijn bedacht.

Hoewel het rommelmarktseizoen al afgelopen was, was er de laatste zaterdag van september dus nog die extra verkoping. En daarop vroeg Lijnie even een moment aandacht om terug te blikken. Hoe is het zo ontstaan en hoe kon ’t zich zo verder ontwikkelen?Het begon, zoals met zo veel initiatieven die een uitgroeiden tot een succes, met een idee, iets uit willen proberen. Een rommelmarkt dus, zo maar één keer. Een oproepje in de plaatselijke kranten om rommelmarktspullen bij Lijnie in te leveren bracht zó’n hoeveelheid spullen bijeen dat één keer een rommelmarkt houden niet genoeg was om alles verkocht te krijgen. Er volgden dus meer verkopingen. In totaal werd voor € 5.300 verkocht. En nóg waren er spullen over. Meteen was duidelijk dat het niet bij dat ene jaar zou blijven. Voortaan werden jaarlijks diverse rommelmarkten georganiseerd. Een traditie van intussen tien jaar was geboren, een periode waarin Van der Linde Rommelmarkten uitgroeide tot een begrip in de wijde regio. Vorig jaar werd qua opbrengst de ‘mijlpaal’ bereikt dat in al die jaren voor in totaal € 100.000 was verkocht. En keer op keer werden van dit geld goede doelen geholpen om investeringen te doen die zonder Lijnie’s rommelmarkten dikwijls niet gedaan konden worden. Vooral zorgorganisaties op het eiland werden bedacht, zoals CuraMare, Calando, SjaloomZorg en Zuidwester, maar ook de kanselbijbel van de Hersteld Hervormde Gemeente van Ouddorp werd uit de verkoopopbrengsten geschonken. Ontelbare uren werk heeft Lijnie in haar rommelmarkten gestoken. Eigenlijk teveel om vol te kunnen houden. “Mijn dank gaat uit naar de Heere, van Wie ik de kracht en energie kreeg om de vele rommelmarkten te mogen doen”. En ze heeft een aantal hulpen op wie ze rekenen kan, drie voor het in- en uitpakwerk en vier om de kassa te draaien. Eén van hen, Ina Akershoek, is al die tien jaar Lijnie tot hulp geweest en Nellie Klepper ziet ze inmiddels als steun en toeverlaat, zegt ze. Maar dan nóg is er zo veel werk te doen dat ze graag nog wat versterking zou krijgen. “Het is zo ontzettend leuk om te doen. En ja, als je er een beetje verslaafd aan bent geraakt, is het moeilijk om ermee te stoppen of te minderen”, zegt Lijnie van haar activiteiten. “Bovendien ondervinden we dat het feit dat onze opbrengsten geheel weggeschonken worden, ervoor zorgt dat we breed gedragen worden en dat velen ons een warm hart toedragen.” Lijnie hoopt dat ze dit werk, met haar hulpen, nog jarenlang vol zal mogen houden. Alleen zal dat in de toekomst als stichting gaan gebeuren. En wie haar best ‘ns een handje zou willen helpen, is meer dan welkom. Een telefoontje naar 0187 682882 is voldoende.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!