COAS viert officiële opening in Rabobankkantoor

Artikel geplaatst op: 03-10-2016

MIDDELHARNIS – Wie COAS Software Systems zegt, denkt mogelijk aan Stellendam. En da’s niet ten onrechte. Bijna dertig jaar geleden begonnen daar de bedrijfsactiviteiten en nog steeds is daar een deel van de onderneming gevestigd. Maar sinds inmiddels ruim een jaar is het grootste deel van het bedrijf gehuisvest in het fraaie Rabobankkantoor op de hoek Rottenburgseweg/Langeweg te Middelharnis. “We ‘wonen’ hier dus al een poosje, maar officieel openen zou toch wel leuk zijn”, sprak eigenaar Evert de Blok afgelopen vrijdagmiddag tot een talrijk publiek dat op uitnodiging naar het Rabokantoor was gekomen voor… inderdaad, de openingshandeling.

Tijdens zijn welkomstwoord blikte De Blok terug op de bestaansperiode van zijn bedrijf, vanaf de oprichting tot heden. De ontwikkelingen die zijn doorgemaakt op het gebied van groei, huisvesting en locaties passeerden de revue. Ook het starten van een nevenvestiging in India. En natuurlijk werd verteld over het uitgebreide dienstenpakket dat COAS levert. Dat is het maken van software voor zowel internationale multinationals als voor het midden- en kleinbedrijf. Maatwerk software voor de volle breedte van bedrijven, dus waarmee alle processen binnen bedrijven worden aangestuurd: productie, logistiek, kantoorautomatisering, planning, contactenbeheer, urenplanning, enz. “En in de bijna dertig jaar dat we dit doen, zijn eigenlijk nauwelijks klanten afgevallen, dus we hopen dat we ’t goed doen”, aldus De Blok. Sinds 2005 is hij zich meer op andere activiteiten gaan richten en heeft Janco Tanis de leiding over het bedrijf. Ook hij voerde het woord tijdens de openingsmiddag en benadrukte dat door “vanuit bescheidenheid te werken en goed je best te doen er ook wel eens werk voor anderen mag worden gedaan”.Toen een flink grotere huisvesting noodzakelijk werd en nieuwbouw al overwogen werd, kwam De Blok ter ore dat in het grote Rabobankkantoor in Middelharnis ruimte beschikbaar kwam. Voor COAS een interessante optie en in goed overleg met de Rabobank werd overeengekomen dat de hele bovenverdieping voortaan door COAS ‘bewoond’ zou worden. Dat werd halverwege vorig jaar een feit. De receptie en kantine zijn sindsdien in gezamenlijk gebruik. En naar verwachting zal volgend jaar ook de Stellendamse (hardware)tak van het bedrijf hiernaartoe verhuizen, zo gaf De Blok aan.

CadeauTer gelegenheid van de opening van COAS in het bankkantoor gaven COAS én de Rabobank een mooi cadeau weg. Fanfare-orkest De Hoop te Stellendam bestaat dit jaar 120 jaar. Evert de Blok heeft daar in vroeger jaren gemusiceerd en nog altijd draagt hij het orkest een warm hart toe. Meer dan eens heeft hij vanuit z'n bedrijf De Hoop geholpen als daar investeringen moesten worden gedaan. En ook op de Rabobank mocht het Stellendamse orkest meermaals rekenen. Vrijdagmiddag was dat opnieuw het geval: COAS schonk De Hoop € 10.500 en de Rabobank € 3.500. Scheidend directievoorzitter Jan de Waard van Rabobank Het Haringvliet overhandigde namens de bank de cheque aan voorzitter Johan Jansen van De Hoop. Voor De Waard was het zijn laatste officiële handeling, daar deze dag zijn laatste werkdag was. Voor Jansen was het een merkbaar emotioneel moment toen hij de € 3.500 dankbaar in ontvangst nam. Verder loopt momenteel een aanvraag voor een bijdrage uit het Prins Bernhard Cultuurfonds. Uiteindelijk hoopt de muziekvereniging twee grote instrumenten voor het fanfare-orkest aan te kunnen schaffen en maar liefst twintig nieuwe instrumenten – trompetten en bugels – voor de nieuwkomende jeugdige muzikantjes, die voor het orkest de toekomst vormen.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!