Alzheimer afdeling GO/HW neemt afscheid van drie bestuursleden

Artikel geplaatst op: 25-09-2016

SOMMELSDIJK – Het was 21 september jl. Wereld Alzheimerdag. Op uiteenlopende wijze wordt jaarlijks op die datum aandacht gevraagd voor de ziekte Alzheimer en de impact daarvan voor zowel degene die de ziekte heeft als voor diens naasten. Ook afdeling Goeree-Overflakkee/Hoekse Waard van de vereniging Alzheimer Nederland gaf in vulling aan de dag door voor mensen die aan de ziekte lijden een dag te organiseren die min of meer als uitstapje bedoeld is.

De dag vond plaats in ’t Prieel van Recreatiecentrum De Staver te Sommelsdijk. Naast een aantal gezellige activiteiten, zoals koffie met wat lekkers, bingo, een gezamenlijke maaltijd en verhalen van vroeger door Pau Heerschap, stond ook een wat officiëler onderwerp op het programma: het afscheid van drie bestuursleden van Alzheimer afdeling Goeree-Overflakkee. Het waren Cor Besuijen, Nella van der Sluis en Krijn de Leeuw die, met gezamenlijk 46 jaar bestuurservaring, hun bestuurlijke taken ‘inleverden’ en ook daar werd deze dag even bij stilgestaan. Op het podium in ’t Prieel werden ze in het zonnetje gezet door Dick van Soelen namens de eilandelijke afdeling en door JoAn Reijnhoudt, coördinator regio Zuidwest van Alzheimer Nederland. Zij typeerde Cor Besuijen, die de afdeling nieuw leven inblies na een reorganisatie bij de landelijke vereniging, als een vriendelijke reus en statige voorzitter, een goedlachse en eerlijke man, die zich twintig jaar lang voor de vereniging heeft ingezet en menigmaal op de bres sprong voor mensen met dementie. Krijn kreeg de complimenten omdat hij altijd als eerste binnen de regio de halfjaar- en jaarcijfers van de afdeling bij haar inleverde. En Nella noemde ze een stille kracht, die binnen het afdelingsbestuur zeer betrokken was. In de vacatures die ontstaan zijn door het vertrek van Krijn en Nella is inmiddels voorzien. Maar voor de voorzittersfunctie wordt nog een vrijwilliger gezocht. Wie interesse heeft kan contact opnemen met het secretariaat: tel. (06) 20055053, e-mail alzgo38@gmail.com.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!