Vijf eilandelijke Muskathleten voor het goede doel naar Indonesië

Artikel geplaatst op: 24-09-2016

DIRKSLAND – Berichtten we afgelopen voorjaar over een groepje jongemannen dat in Oeganda meedeed aan een Muskanthlon voor het goede doel, één van de deelnemers is zich opnieuw klaar aan het stomen voor het leveren van een fysieke prestatie, voor hetzelfde goede doel als een halfjaar geleden, alleen nu gericht op hulpverlening in een ander land. Het is Willem Jan Struik die samen met vier vrienden zich op hebben gegeven en voor aan het bereiden zijn voor deelname aan een Muskathlon in Indonesië, waar ze op 7 oktober volgend jaar naar hopen te vertrekken.

Een paar maanden nadat hij in Oeganda de pittige prestatie neerzette van 42 kilometer hardlopen, toen hij daar meedeed aan een Muskathlon ten behoeve van het goede doel, ging ’t bij Willem Jan Struik uit Dirksland opnieuw borrelen. Na heel even het gevoel te hebben gehad dat ’t welletjes was geweest – een jaar lang voorbereiden, trainen, sponsors werven, enz., én natuurlijk de zware prestatie leveren waar ’t op aankomt – kwam toch al gauw het enthousiasme weer terug. En in gesprekken met wat vrienden over z’n ervaringen in Oeganda bleken die er óók warm voor te lopen om zo’n onderneming aan te gaan. In korte tijd waren vijf man ’t erover eens: bij gezondheid doen we over een jaar, in oktober 2017, mee aan een Muskathlon. Opnieuw met Compassion als goede doel, maar nu gericht op hulpverlening in Indonesië.

ActiesNaast Willem Jan zijn het Imke de Ruiter, Corné Stroober, Rick Struik en Jaco Wolfert, die inmiddels volop in de voorbereidingen zitten voor hetgeen ze zich ten doel hebben gesteld: niet alleen hardlopend of fietsend een fysieke uitdaging aan te gaan – Imke en Corné 120 kilometer op de fiets, de andere drie 42 kilometer hardlopend – maar ook om per man € 10.000 mee te brengen als ze volgend jaar in Indonesië landen. Met z’n vijven dus € 50.000 en da’s geen geringe opgave. Daarom zijn ze, naast fysiek trainen, ook hard bezig om door middel van sponsoring en diverse acties de nodige gelden bijeen te krijgen.De eerste actie die op stapel staat is het verkopen van oliebollen en appelbeignets, elke zaterdag in oktober in of bij vier supermarkten op het eiland: binnen in Coop Van den Houten te Melissant en buiten bij Jumbo Sperling te Ouddorp, Coop Van Luijk te Dirksland en Plus Slingerland te Middelharnis. De jongemannen bemensen zelf de verkoopkramen, die ze geheel gesponsord krijgen door Partyservice Mierop te Ouddorp. En natuurlijk hopen ze dat ze een overweldigend afname zullen hebben. Zou ook niet verwonderlijk zijn, want de lekkernijen worden gebakken door Bakkerij Koese. Jaco werkt daar zelf en het bruinbakken van allerlei lekkers is er zijn professie, dus kwaliteit verzekerd. Mooi is dat Bakkerij Koese als hoofdsponsor de bakkerij en de machines, het vet en de olie om niet beschikbaar stelt en bakkerijexpertisecentrum en grondstoffenleverancier AB Mauri alle benodigde grondstoffen. Jaco zelf steekt er z’n vrije tijd in om de vele duizenden oliebollen en appelbeignets te bakken. Per saldo zijn de producten dus geheel gesponsord en kan daardoor de verkoopopbrengst geheel naar het goede doel. De oliebollen kosten € 0,85 per stuk, zes voor € 5 en dertien voor € 10. De appelbeignets kosten € 1,35 per stuk.Daarnaast kunnen voor hetzelfde goede doel via de website www.israel-wijn.nlwijnpakketten worden besteld. De samengestelde pakketten kennen drie uitvoeringen: klein, middel en groot, en bevatten alle drie kwaliteitswijnen uit Israël.

FacebookNatuurlijk timmeren de vijf Muskathleten flink aan de weg voor hun deelname aan de Muskathlon en voor de acties die ze daarvoor op touw zetten. Vooral de Facebookpagina Team-Muskathlon-Flakkee is daarbij belangrijk. Langs deze weg ondervinden de mannen inmiddels al veel enthousiaste support, zeggen ze. Zelfs van mensen die ze helemaal niet kennen.Op de Facebookpagina komt ook een filmpje waarin de mannen zich presenteren: wie zijn wij en waarom doen we dit? “Wij hebben het hier allemaal zo goed”, legt Jaco op voorhand al uit. “Het is mooi als we vanuit onze rijkdommen uit kunnen delen aan hen die nauwelijks iets hebben. God verwacht dit ook van ons, het is ook onze christelijke taak”, zegt Jaco. “We hopen naar twee Indonesische eilanden te gaan, Bali en Soemba, vertelt Willem Jan. “De mensen daar wonen en leven primitief en moeten ’t met een jaarsalaris doen van € 45. Met onze inzet wordt een bijdrage geleverd op het gebied van ontwikkelingswerk in de meest brede zin van het woord.” Willem Jan somt op waar het geld dat ze hopen mee te brengen aan besteed zal worden. Medische zorg. Voorlichting aan kind en ouders over hygiëne, voeding en verzorging. Gezonde maaltijden. Lichaamsbeweging. (Vak)onderwijs. Huiswerkbegeleiding. Boeken en spelletjes in het klaslokaal. Lichaamsbeweging. Geestelijke vorming, bijvoorbeeld door zondagschool of Bijbelstudie, enz.“Als wij terugkomen uit Indonesië willen we de Facebookpagina in standhouden en overdragen aan teams die ná ons aan een Muskathlon voor Compassion mee willen doen. Een vorm van estafette, zou je kunnen zeggen. Voor wie het stokje van ons overneemt is de pagina er dan al en het aantal volgers ook.

SponsorenWie de vijf mannen financieel wil steunen in hun actie kan dat doen via www.muskathlon.nl. Even zoeken op deelnemer en de rest wijst zichzelf.Daarnaast is er de mogelijkheid om in Indonesië kindjes te sponsoren voor € 33 per maand. Voor elk kind dat via één van de muskathleten wordt gesponsord, vertaalt Compassion dit op diens naam als € 1.000 die naar Indonesië wordt meegebracht. Wie op deze manier wil steunen wordt verzorgd contact op te nemen met Jaco Wolfert, e-mail jacowolfert@hotmail.com, tel. 0624113766, óf kijk op www.compassion.nl.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!