Nieuwbouw De Nieuwe Gooye bereikt hoogste punt

Artikel geplaatst op: 23-09-2016

DIRKSLAND – Voor de huidige in aanbouw zijnde fase van nieuwbouwplan De Nieuwe Gooye in Dirksland, werd onlangs het hoogste punt bereikt. De eerste van in totaal 27 woningen gingen er onder de kap en dat werd gevierd. Projectontwikkelaar, aannemer en toekomstige bewoners waren hiervoor maandagmiddag bij elkaar gekomen op de bouwplaats en wethouder Daan Markwat was uitgenodigd om samen met aannemer Hans Boogert de vlag te hijsen.

Vier jaar geleden ging de eerste bouwfase voor de geheel nieuwe woonwijk De Nieuwe Gooye van start, aan de rand van Dirksland Zuid. In totaal driehonderd woningen zouden er gaan verrijzen, wat destijds hier en daar de vraag deed rijzen of dat aantal niet wat veel was voor een dorp als dit. “Nee”, wist projectontwikkelaar Dingeman van Es, van Estate Invest, toen al. En ook vorige week maandagmiddag onderstreepte hij dat ‘nee’ nog eens. “Ruim tweehonderd woningen zijn er inmiddels gerealiseerd en nog steeds is er vraag naar. De nieuwste bouwfase, fase Oost, is inmiddels ook al op komst”, zo gaf hij aan. Het succes is te danken aan meerdere factoren, legde hij uit. “Het is hier een heel mooie wijk om in te wonen, met mooie architectuur, mooie materialen en een mooi straatbeeld, waarin voor groenvoorziening aandacht is en geld voor wordt uitgetrokken. Het is dan ook geen twaalf-in-een-dozijn wijk. Woningen voor jongeren en levensloopbestendige woningen, je vindt ze hier allemaal. En die gemengde wijken, dat zijn de leukste, het zijn wijken die leven”, aldus Van Es.Wethouder Daan Markwat, zelf woonachtig in Dirksland Zuid, heeft het verrijzen van de nieuwe woonwijk voor zijn ogen zien gebeuren. Het betekende wel dat de wijde blik vanuit z’n woning verdween, “maar waar nieuwbouw optimaal wordt ingepast bij wat er al is, zoals dat hier gebeurt, is dat helemaal geen ramp”, sprak hij als “ervaringsdeskundige”, zoals hij zich in dit verband noemde. “Door het ontstaan van woonwijk De Nieuwe Gooye is het aanzicht van Dirksland vanuit de richting Herkingen heel fraai geworden!”, vindt hij. De wethouder complimenteerde de projectontwikkelaar met het bouwen naar behoefte, zoals Estate Invest dat telkens doet. “Het verklaart het geheim van hun succesvolle bouwprojecten.”Aannemer Hans Boogert van Bouwbedrijf Boogert te Oosterland is ook heel tevreden met dit “bijzondere bouwproject”, zoals hij ‘t noemde. “Met z’n ambachtelijke kwaliteiten en veel oog voor detail is dit de mooiste nieuwe woonwijk van Goeree-Overflakkee en eígenlijk van héél Nederland! Bovendien: met het realiseren van deze wijk bereiken wij de honderdvijftigste woning die we op Goeree-Overflakkee voor Estate Invest bouwen!” Met een eerste paalslag in april dit jaar, het leggen van de eerste verdiepingsvloer de maand erop en het leggen van de eerste kap deze maand, sprak Boogert over een voorspoedige ruwbouw. “In de woningen waar de kap op is gelegd, kan nu met de afbouw worden begonnen. “We verwachten dat we in februari aanstaande de sleutels aan u kunnen overhandigen. Dus nog heel even geduld”, zo sprak hij richting de toekomstige bewoners.Daarna wachtte hem en de wethouder maandagmiddag nog de eer om de vlag naar het hoogste punt te hijsen, de vlaggen van Estate Invest en van Bouwbedrijf Boogert, waarna alle aanwezigen smakelijk onthaald werden met fris en een portie friet, op de zonovergoten bouwplaats.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!