Wisseltruc, babbeltruc, pinpasfraude, financiële uitbuiting… Hoe wordt u er géén slachtoffer van?

Artikel geplaatst op: 21-09-2016

SOMMELSDIJK – De afdeling Goeree-Overflakkee van de Protestants Christelijke Ouderenbond (PCOB) organiseerde maandag 19 september samen met de gemeente een informatiebijeenkomst in ’t Prieel van Recreatiecentrum De Staver te Sommelsdijk rond het thema ‘Voor wie doet u de deur open?’ Niet minder dan zo’n 130 belangstellenden kwamen op de bijeenkomst af. Het ging immers over een aansprekend onderwerp: het voorkomen van babbeltrucs en financiële uitbuiting. Veel voorkomende situaties waarin mensen, en zeker ook ouderen, slachtoffer worden van dergelijke boosaardige activiteiten werden nagespeeld en besproken, met telkens de vraag: wat ging hier fout en hoe had ‘t anders gekund? Ofwel: hoe voorkomt u dat ú er slachtoffer van wordt? Verschillende herkenbare, situaties kwamen voorbij in een aantal acts waarbij mensen een makkelijke prooi blijken te zijn voor ‘nette’ criminelen, die zich in het slaan van hun slag bedienen van de gastvrijheid en behulpzaamheid van hun medemensen, voor wie deze loffelijke eigenschappen dan juist een valkuil kunnen worden. Na een openingswoord door burgemeester Ada Grootenboer presenteerde politieagente Deborah Buijze als geboren verteller de middag op gezellige wijze, samen met enkele acteurs. “Kijk goed wat er gebeurt!”, waarschuwde ze, met de bedoeling er lering uit te trekken. Lees het volledige artikel in onze (abonnee-)editie van vrijdag 23 september a.s.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!