Kinderzwerfboek nieuw fenomeen op Goeree-Overflakkee

Artikel geplaatst op: 21-09-2016

DEN BOMMEL – Gedreven door een passie voor boeken, en natuurlijk het lezen ervan, is Caroline Kuiper afgelopen voorjaar begonnen met een op Goeree-Overflakkee tot dusver onbekend fenomeen: het Kinderzwerfboek. Een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp om te bevorderen dat kinderen weer meer gaan lezen. En omdat Caroline als eerste, dus als enige, op het eiland dit bijzondere leesproject op wilde pakken werd ze meteen gevraagd Kinderzwerfboek ambassadeur te worden op Goeree-Overflakkee. En dat is ze sinds 1 april jl.

Kinderzwerfboek is ervan overtuigd dat lezen heel belangrijk is voor de ontwikkeling van het kind. Toch verlaat vijftien procent van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Daarom wil Kinderzwerfboek bereiken dat lezen weer in wordt bij kinderen. Om dit te bevorderen heeft het een formule bedacht waarbij kinderen gratis leuke boeken mee naar huis kunnen nemen, deze lezen en vervolgens ergens achterlaten waar een ander kind het boek op kan pikken, meeneemt naar huis, leest, ook weer ergens achterlaat, zodat het boek letterlijk een zwervende bestaan krijgt. Vanzelf moet dan wel zichtbaar zijn dat ’t om een zwerfboek gaat. Daarom zijn zwerfboeken aan de buitenkant voorzien van een duidelijke sticker waarop is aangegeven dat ’t om een zwervend exemplaar gaat dat erom vraagt meegenomen te worden. Kinderzwerfboek wil zoveel mogelijk boeken laten rondzwerven, zodat kinderen overal leuke boeken kunnen vinden. Alleen, waar komen al die boeken dan vandaan en hoe komen ze in omloop? Daarvoor zijn er, door heel Nederland, de Kinderzwerfboek ambassadeurs die zich hiervoor inzetten. Op Goeree-Overflakkee dus Caroline Kuiper, die langs de stoep voor haar woonhuis Voorstraat 36 zelf ook een kinderzwerfboekstationnetje heeft staan én een minibibliotheek, waar mensen gratis kunnen lenen. Om hierin de boekencollecties steeds te kunnen verfrissen zou Caroline ’t heel fijn vinden als ze van tijd tot tijd van derden boeken toegeschoven krijgt. En graag zou ze op heel het eiland nog meer kinderzwerfboekenstations op willen richten. Lees het volledige artikel in onze (abonnee-)editie van vrijdag 23 september a.s.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!