Eerste GO 112 Dag ‘een herhaling waard’

Artikel geplaatst op: 18-09-2016

MIDDELHARNIS – Een super geslaagde dag hebben ze neergezet, de organisaties Hart van Goeree-Overflakkee en BL Veiligheid te Middelharnis, die in samenwerking met elkaar voor de eerste keer de GO 112 Dag in Middelharnis hebben georganiseerd. Afgelopen zaterdag waren daar het Spuiplein en de Kaai het decor voor allerlei facetten die met veiligheid en acute hulpverlening te maken hebben. Vandaar de naam 112 Dag voor deze zonovergoten derde zaterdag van september, die massaal werd bezocht en door de organisatoren ‘een geweldige dag’ en ‘een herhaling waard’ wordt genoemd.

Politie, ambulance, brandweer, Rode Kruis, Explosieven Opruimingsdienst (EOD), diverse bedrijven die te maken hebben met veiligheid, ze presenteerden zich er allemaal. En met diverse demonstraties brachten ze op de 112 Dag hun taken en hun werkzaamheden dichtbij de burger, die er doorgaans maar weinig van ziet als in geval van calamiteit daadwerkelijk aangepakt moet worden. Voor wie er was, gebeurde ’t deze dag echter vlak voor hun neus. Sterker nog, wie interesse had mocht zelf ook aanpakken. Bijvoorbeeld bij de brandweer, met het openknippen van een auto, wat dikwijls aan de orde is bij een verkeersongeval. Of bij de EOD, waar je zelf de robot kon besturen, het rupsvoertuig dat gebruikt wordt bij het onschadelijk maken van explosieven. Of leren reanimeren. Of ervaren hoe het is om in een brandweerauto met zwaailicht en sirene door de straten van het dorp te gaan. Zelf een hogedrukbrandspuit hanteren was voor de kinderen natuurlijk heel stoer. Evenals op de foto gaan met Amerikaanse politieagenten en echte Amerikaanse politieauto’s. En de demonstraties met politiehonden, zelfs in en op auto’s, ze waren beslist indrukwekkend. En niet te vergeten: wat er gebeurt als je met water denkt de vlam in de pan te kunnen blussen… En een eyeopener voor wie regelmatig achter ’t stuur van zijn of haar auto zit: hoe hoger je rijsnelheid, des te progressiever je remweg in lengte toeneemt; een demonstrateur liet ’t met zijn auto zelf zien.Aansprekend voor het publiek was ook de grote demonstratie, bijna aan ’t eind van de dag, waarbij een calamiteit in scene was gezet waarbij brandweer, EOD, ambulance en Rode Kruis in samenwerking met elkaar optraden, zodat iedereen kon zien dat onze veiligheidsmensen niet alleen hun eigen taken goed verstaan, maar ook het samenspel met diverse andere disciplines. Wel zo’n veilige gedachte!


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!