Brand in koetshuis

Artikel geplaatst op: 13-09-2016

SOMMELSDIJK – De schrik zat er goed in, dinsdagmiddag rond kwart voor drie, toen aan de Van Gorcumstraat te Sommelsdijk door allerlei kieren van het monumentale koetshuis, behorend bij het Van Aerssenhuis aan de Voorstraat, rook naar buiten werd geperst en op straat te horen was hoe binnenshuis, achter gesloten deuren, knetterend vuur om zich heen greep.

Door nog onbekende oorzaak was op de benedenverdieping van het historische en goeddeels met zorg gerestaureerde pand brand uitgebroken, die flinke schade aanrichtte aan de daar opgestelde inventaris. In het koetshuis was niemand aanwezig. De eigenaar en zijn dochter zaten in hun woonhuis, tot laatstgenoemde meende vuurgeknetter te horen en erachter kwam dat ’t in het koetshuis niet goed ging. Zowel zij als de achter hen wonende buren alarmeerden de brandweer, terwijl de eigenaar van het pand door een door de hitte gesprongen raam het vuur vanuit de tuin met een straal water te lijf ging. Bewust werden alle deuren gesloten gehouden, in de hoop dat zo alle zuurstof opgebrand zou raken en daarmee ook de brand zou luwen. Het bleek een goede aanpak, want toen de brandweer ter plaatse kwam bleek er nauwelijks meer wat te blussen te zijn. Wel stond het gebouw vol rook, die door een ventilator te plaatsen door de brandweer werd verdreven.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!