Molen ‘De Windvang’ altijd een open monument

Artikel geplaatst op: 12-09-2016

GOEDEREEDE – Was in verleden jaren het historische centrum van het stadje Goedereede tijdens Open Monumentendag hét decor op het eiland voor een prachtig gevuld Monumentendagprogramma, anno 2016 zie je daar niet zó veel meer van terug. Natuurlijk, Goedereede ís al één groot open monument, en altijd weer nieuw, hoe dikwijls je er ook komt. En náást Open Monumentendag vinden er door het jaar heen inmiddels meerdere festiviteiten plaats met een historische achtergrond, en wellicht heeft daardoor Open Monumentendag er een stapje terug gedaan.

Zeker, de Toren van Goedereede is altíjd een monument van gastvrijheid. En rond de Hervormde kerk, direct bij de toren, werden zaterdag  vele belangstellenden welkom geheten tijdens een gezellige markt die daar werd gehouden. Maar welk monument zeker ook altijd openstaat om belangstellenden een warm onthaal te bieden, dat is molen ‘De Windvang’ met vrijwillig molenaar Wim de Vries en Frank Moerland als zijn rechterhand.Ook afgelopen zaterdag was de Goereese molen weer een plek waar jong en oud elkaar ontmoetten, de molen konden bezichtigen en daar uitleg bij krijgen, mee konden doen aan een puzzeltocht door dit monument uit 1791, of een kijkje konden nemen bij enkele oude tractoren en motorfietsen die er stonden opgesteld. Maar ook bood De Windvang deze dag spontaan plaats aan het goede doel. Voor het Prinses Beatrix Spierfonds is de familie Tanis uit Ouddorp al jarenlang zeer actief om gelden bijeen te brengen ten bate van onderzoek naar de spierziekte SMA. En hiervoor werden zaterdag op het molenerf verse wafels gebakken en zelfgemaakte kaarten verkocht, terwijl aan ’t eind van de dag ook de opbrengst van de verkoop van de die dag ter plekke gerookte vis aan dit doel geschonken werd.De eerstvolgende actie ten bate van het Prinses Beatrixfonds is een boerderijfair op zaterdag 1 oktober van 9.00-15.30 uur aan het adres Steenweg 2 te Ouddorp. Deze fair – met rommelmarkt, taartenbakwedstrijd, andere creativiteit, streekproducten en veel ander lekkers – wordt dan voor de vijfde keer gehouden en beleeft haar eerste lustrum. Ook hier is iedereen weer welkom.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!