Koninklijke Onderscheiding voor ‘koningin van Oude-Tonge’

Artikel geplaatst op: 05-09-2016

OUDE-TONGE – Tijdens een feestelijke jubileumbijeenkomst van afdeling Oostflakkee van de landelijke organisatie De Zonnebloem, afgelopen zaterdagmiddag in de Grutterswei in Oude-Tonge ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van de afdeling, werd aan mevrouw Ineke Jochems-Wisse (78) uit Oude-Tonge een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.

Dertig jaar geleden was het Ineke Jochems die in haar woonplaats deze Zonnebloem-afdeling oprichtte. Sindsdien is ze er voorzitter van geweest en gedurende al die jaren heeft ze zich ontzettende voor de afdeling ingezet. En daarmee ook voor de doelgroep waarvoor De Zonnebloem actief is: mensen met een lichamelijke beperking, zowel jong als oud. Met een klein budget heeft Ineke mensen uit Oostflakkee leuke uren en momenten bezorgd en organiseerde ze voor hen talloze activiteiten en bijeenkomsten. Daarnaast is ze al sinds 1977 vrijwilligster van Rode Kruis Welfare afdeling Oude-Tonge, waarvan ze ook mede-oprichtster was. En in woonzorgcentrum Ebbe en Vloed in Oude-Tonge verzorgt ze als vrijwilligster koffie en thee voor de bewoners. Voor de in totaal veertig jaar dat Ineke zich vrijwillig voor de samenleving heeft ingezet, en de wijze waarop, werd ze tijdens de jubileumviering van ‘haar’ Zonnebloem-afdeling Koninklijk onderscheiden. “Met uw inzet en uw persoonlijkheid levert u een zeer waardevolle bijdrage aan onze samenleving”, sprak de burgemeester haar zaterdagmiddag toe. “Ik heb daarvoor grote waardering en het is mij een bijzondere eer dat ik u mag mededelen dat het Zijne Koninklijke Hoogheid Willem-Alexander heeft behaagd om u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau!” Totaal verrast onderging Ineke haar ‘onderscheidingsceremonie’. Ze was al verbaasd toen ze, om van huis naar de Grutterswei te gaan, opgehaald werd met speciaal vervoer: een Koninklijke auto, een oldtimer van het Britse koningshuis. The Queen heeft er zelfs nog in gezeten. “Maar van Oude-Tonge bent ú vandaag de koningin!”, vond de burgemeester, die met genoegen Ineke decoreerde en haar man Dick in de bloemetjes zette.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!