Lichtjesfietstour hield het droog

Artikel geplaatst op: 05-09-2016

OUDDORP – Avondduister, honderden fietsers, evenzovele lichtjes én sfeervol verlichte wegen en straten. Dat zijn de ingrediënten van de inmiddels traditionele Lichtjesfietstour in Ouddorp, die afgelopen vrijdagavond weer plaatsvond. Ook nu weer voor het goede doel, en mede mogelijk dankzij de inzet van vele vrijwilligers en medewerkers van het Rode Kruis.

Als we manager Mirna Bogert van VVV Ouddorp aan Zee vragen voor de hoeveelste keer de Lichtjesfietstour gehouden wordt, denkt ze dat ’t dit jaar voor de veertiende of vijftiende keer is. Aan de balie van het Ouddorpse VVV kantoor, in ’t Blaeuwe Huus, schuift een massa mensen aan haar voorbij, die zich inschrijft voor de ca. 12 kilometer lange fietstocht in het donker. Mirna schat in dat het ditmaal zo’n vierhonderd deelnemers zijn. Misschien iets minder dan anders, omdat ‘t even ervoor nog flink regende. Niettemin is het weer een lange, lange sliert fietsen, en natuurlijk fietsers, die zich even na halftien in beweging zet om langs de vooraf uitgezette route te trekken. De bewoners van de straten en weggetjes waardoor de fietstour trekt waren gevraagd hun straten weer sfeervol te verlichten. En daar was ook nu weer gehoor aan gegeven, zij het minder dan andere jaren, wellicht ook met de regen als spelbreker, hoewel ’t in Ouddorp weer droog was toen de Lichtjesfietstour van start ging. Niettemin zitten op diverse plekken langs de route groepjes mensen buiten, onder sfeerverlichting, tussen potjes en lantaarntjes met waxinelichtjes, tuinfakkels, partylampjes, snoeren met ledverlichting, enz., in de voortuin of op de stoep, gezellig bij knappende vuurtjes in vuurkorven, genietend van een hapje of een drankje, of zelfs met uitbundig muziekgeschal bij een opgezette partytent, te wachten op de fietsende massa. En áls die eenmaal voorbijkomt, is het een gejuich en gejoel van jewelste. Zo’n kleine vijf minuten duurt ’t dat de fietsende meute de straat passeert. Met enige regelmaat stagneert ’t geheel, als een afslag moet worden genomen, of als onderweg de pad even ’n stuk smaller wordt. En soms knalt langs de route zelfs nog wat overgebleven vuurwerk van de laatste jaarwisseling. De sfeer zit er goed in. En die blíjft erin zitten. Ook als de circa achthonderd wielen voorbij gerold zijn, gaat de gezelligheid op straat door. Naast de velerlei sfeerlichtjes langs de route, staan her en der ook tractoren opgesteld, met kabels led-lampjes eveneens fraai verlicht. Dit vanwege de Boerenlanddag, de volgende dag in het dorpscentrum. Een goed uur rijden is het voor de fietsers, dan zit ’t er weer op, voor een jaar. Ze hebben niet alleen deelgenomen aan een leuke activiteit, maar met hun inschrijfgeld ook bijgedragen aan financiële steun van een breed gedragen goed doel op het eiland: hospice Calando te Dirksland.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!