Familie Tanis ontvangt Prinses Beatrix Spierfonds Kroontje

Artikel geplaatst op: 5-9-2016

OUDDORP - De familie Tanis uit Ouddorp heeft donderdagavond het Prinses Beatrix Spierfonds Kroontje ontvangen uit handen van Jan Kooijman, ambassadeur van het fonds. Krijnie en Ton Tanis wonnen de onderscheiding omdat zij zich als vrijwilligers op een bijzondere wijze inzetten tegen spierziekten.

Het Kroontje is tijdens het benefiet dansgala Free To Move uitgereikt in bijzijn van prinses Beatrix, beschermvrouwe van het fonds. Krijnie en Ton hebben twee kinderen, Jasmijn (7) en Bart (6). Jasmijn heeft de spierziekte SMA. Al meer dan vier jaar zetten zij zich samen met vrienden, kennissen, collega's en dorpsgenoten met hart en ziel in tegen spierziekten. Ze hebben al bijna €90.000 opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek. Ook dit jaar zijn ze weer actief en organiseren ze in oktober voor de vijfde keer, de inmiddels beroemde, 'Boerderijfair' in Ouddorp.

"Dat we het Kroontje hebben gewonnen en met de prinses hebben gesproken, is een ontzettend mooie ervaring om nooit meer te vergeten. Het is heel bijzonder hoeveel mensen zich samen met ons inzetten. Dat is hartverwarmend en af en toe moet je het wegslikken", aldus Krijnie Tanis.

Het 'Kroontje' van het Prinses Beatrix Spierfonds is een onderscheiding voor een vrijwilliger die zich op bijzondere wijze inzet voor mensen met een spierziekte. In 2016 bestaat het fonds 60 jaar. In dit jaar staan we stil bij wat het fonds de afgelopen 60 jaar heeft bereikt en wie hieraan heeft bijgedragen. Onze vrijwilligers zijn hierbij van onschatbare waarde geweest en zijn dat nog steeds.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!