Eerste jenaplanschool op Goeree-Overflakkee

Artikel geplaatst op: 01-09-2016

DEN BOMMEL – Klein zijn, maar toch uitblinken. Volgens de huidige bestaansrechtregels die in onderwijsland gehanteerd worden voor basisscholen – met een opheffingsnorm voor scholen met minder dan 200 leerlingen – lijkt dat een onmogelijkheid. Maar alleen al op Goeree-Overflakkee bewijst de praktijk dat ‘t juist de klein(st)e scholen zijn die excelleren. Was al eerder dit jaar de Prins Johan Frisoschool in Herkingen, met ruim 60 leerlingen, positief in het nieuws vanwege een uitmuntend rapport van de onderwijsinspectie, ditmaal is het de nóg kleinere c.b.s. ’t Kompas in Den Bommel, die met slechts 42 leerlingen er met kop en schouders bovenuit steekt. Niet vanwege een ontvangen inspectierapport, maar omdat ’t Kompas een jenaplanschool geworden is. En dat zegt heel veel over de onderwijskwaliteit van de school, zo viel afgelopen woensdagmorgen op een zonovergoten schoolplein van de Bommelse christelijke basisschool te beluisteren toen deze officieel tot jenaplanschool werd gedoopt en voortaan niet meer christelijke basisschool (c.b.s.) heet maar christelijke jenaplanschool (c.j.s.). Lees het volledige artikel in onze abonnee-editie van vrijdag 2 september a.s.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!