Bestemming chicoreifabriek Ceres onduidelijk

Artikel geplaatst op: 1-9-2016

OUDDORP – Al geruime tijd wordt er door passanten geen activiteit meer waargenomen bij het monumentale pand, de voormalige chicoreifabriek Ceres, aan het Smalle Einde in Ouddorp. Voor de restauratie en herbestemming was in maart 2015 door gedeputeerde Weber van de provincie Zuid-Holland, samen met toenmalig wethouder Koningswoud, het startsein gegeven.

Het pand is bezit van BPD (voorheen Bouwfonds). Coördinatie/leiding bij de werkzaamheden kwam in handen van Boei. Maatschappij tot behoud en ontwikkeling en exploitatie van industrieel erfgoed. Dat er geen activiteit meer wordt gesignaleerd heeft inmiddels tot speculaties geleid. Krijgt dit erfgoedproject wel een gewenste bestemming? Is het subsidiebedrag al totaal uitgegeven? Heeft zich al een gebruiker gemeld? Vragen die wij voorlegden aan de gemeente Goeree-Overflakkee.

SubsidiepotTe beginnen met de eerste geruststelling is het antwoord dat het subsidiegeld niet op is. Een groot deel van de subsidie voor restauratie en herbestemming van het pakhuis is zelfs nog niet aangeroerd. Dit gebeurt zodra er een definitieve nieuwe functie kan worden ingevuld. Dat er al enige tijd geen activiteiten meer zijn waargenomen is juist. Vervolg-werkzaamheden zijn afhankelijk van de wensen en eisen van de (eind)gebruiker en daar vindt momenteel overleg mee plaats. Als de wensen voor de nieuwe bestemming bekend zijn zullen de activiteiten verder worden ingevoerd. Informatie over de stand van zaken toont aan dat het hoofdgebouw inmiddels wind- en waterdicht is gemaakt en constructief geconsolideerd om verdere achteruitgang van het gebouw te voorkomen. In het gehele pand (pakhuis, drogerij, wasserij/snijderij en opslag) inclusief het omliggende terrein is het asbest gesaneerd. De chicoreifabriek Ceres is tot beginjaren 60, toen de teelt van chicorei stopte, functioneel in gebruik geweest.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!