Gemeente betaalt mee aan contributie, sportkleding en muziekinstrumenten

Artikel geplaatst op: 1-9-2016

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het Jeugd participatiefonds Sport en Cultuur is een voorziening van de gemeente Goeree-Overflakkee. Vanaf 1 september kunnen ouders met thuiswonende kinderen van 0 tot 18 jaar zich aanmelden voor een bijdrage uit het fonds. Er is een bedrag beschikbaar van € 250,- per persoon, per jaar. Dit bedrag mag voor maximaal € 150,- worden besteed aan contributie en voor maximaal € 100,- aan materiaalkosten, zoals bijvoorbeeld sportkleding of de aanschaf van een muziekinstrument.

Gezinnen die moeite hebben met rondkomen en een inkomen hebben dat niet hoger is dan 125% van het minimumloon, komen in aanmerking voor een bijdrage uit het Jeugd participatiefonds Sport en Cultuur. Wie zeker wilt weten of het gezin gebruik kan maken van de regeling, vult de zogenaamde 'beslisboom' in via www.goeree-overflakkee.nl/meedoen. Via deze webpagina kan ook de aanvraag voor een financiële bijdrage worden ingediend bij de gemeente.

Wethouder De Jong is blij met deze ontwikkeling. "In de zogenaamde minima-gezinnen staan sport en culturele activiteiten niet bovenaan het lijstje bij het verdelen van het inkomende geld. Kinderen lopen daardoor kansen mis die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Met het Jeugd participatiefonds hoopt de gemeente te bereiken dat er meer kinderen gaan sporten of zich cultureel gaan ontwikkelen, want dat je lekker mee kan doen, dat is belangrijk!"

Meer informatie

Heeft u vragen over het Jeugdparticipatiefonds Sport en Cultuur, dan kunt u bellen naar de gemeente via 14 0187 (keuze 1: Sociaal Meldpunt) of een e-mail sturen naar info@goeree-overflakkee.nl.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!