Eerste GO Color kleurt Middelharnis

Artikel geplaatst op: 29-8-2016

MIDDELHARNIS – "Het is leuk en het is voor het goede doel", is het antwoord van Judith van Dieren op de vraag waarom ze meedoet aan de GO Color. "En het is hier, in Middelharnis", voegt Leannah Sies daaraan toe. Natuurlijk, samen met Judith Lodder, willen ze best even op de foto met hun gekleurde gezichten en outfits. De GO Color heeft het drietal, geoefende lopers, zonder veel moeite kunnen afronden. "Dat kleurpoeder smaakt wel zout."

Tekst en foto's: Kees van Rixoort

Afgelopen zaterdag was de eerste GO Color, een initiatief van stichting We GO Together. De stichting is vorig jaar opgericht om via publieksacties geld in te zamelen voor goede doelen. Het eerste doel is A21, een stichting die strijdt tegen mensenhandel. We GO Together beoogt ook een bijdrage te leveren aan de gemeenschap op Goeree-Overflakkee én de promotie van het eiland.

De GO Color trok een kleine duizend lopers, de jongste 3 jaar, de oudste 70-plus. Zij liepen of renden een parcours van vijf kilometer door Middelharnis. Tussen de start en de finish, op het Spuiplein, kregen ze op vijf punten kleurpoeder over zich uitgestort. Zo ontstond gedurende de loop, onder een door de wind getemperd warm zonnetje, een steeds kleuriger geheel.

Voorzitter Martien Visser, die zaterdag rondliep in een T-shirt met Eindbaas erop, kijkt terug op een geslaagd evenement. "Rondom de start was het heel erg druk met toeschouwers. We schatten dat er in totaal zo'n 1400 mensen aanwezig waren op het hoogtepunt van de drukte op het Spuiplein. Supergaaf om te zien! Ook bij diverse kleurpunten stond publiek langs de route", aldus Visser, die ook weet te melden dat de GO Color aantrekkingskracht had op de organisatoren van vrijgezellenfeestjes. Er liepen maar liefst drie van dit soort gezelschappen mee.

"Toen ik al die mensen op het plein zag staan – al die blije en vrolijke gezichten en iedereen was aan het springen – was dat echt een kippenvelmoment. Tranen in mijn ogen had ik. Meer dan een jaar lang werk je met elkaar toe naar die ene dag, en als je dan mag zien dat de mensen het naar hun zin hebben met elkaar – jong en oud, familie, vrienden, collega's, klasgenoten, sportteams, vrijgezellenfeesten… zoveel mensen – dan is dat zo mooi om te zien."

Het was een hele organisatie. Tijdens de GO Color waren meer dan 150 mensen aan het werk. Visser: "Als je alle hulp en samenwerking in de voorbereiding hierbij optelt, is de GO Color een event geweest waar meer dan tweehonderd mensen bij betrokken zijn geweest. De eerste editie van de GO Color is voorbij, maar het werk is nog niet klaar. Wij hebben zelf al een aantal punten ter verbetering geconstateerd en gaan in gesprek met betrokkenen om te horen wat er volgend jaar beter kan. Wij gaan ons best doen om deze eerste editie van de GO Color ten minste te evenaren tijdens de GO Color 2017."

De opbrengst, waarvan 80 procent naar A21 gaat, was kort na de GO Color nog niet bekend. "De financiële afronding van de GO Color begint nu pas. Een schatting is lastig te maken omdat er nog variabele factoren zijn die de hoogte van het eindbedrag sterk kunnen beïnvloeden. Wij hopen dat het een supermooi bedrag wordt."


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!