RTM-Museum wil laatste veerpontje restaureren

Artikel geplaatst op: 25-8-2016

MIDDELHARNIS – Nu ligt de motorboot Anna Jacoba/Krabbekreek nog in Ouddorp, bij het RTM-Museum. Maar als alles volgens plan verloopt, gaat het veerbootje van de Rotterdamsche Tramweg Maatschappij volgend jaar voor een restauratiebeurt naar de Menheerse werf in Middelharnis. Na de restauratie, zo is het plan, gaat de boot weer varen, bijvoorbeeld tijdens maritieme evenementen, maar ook om passagiers een mooi tochtje te bieden.

Volgens Sam Mol van het RTM-Museum is de Anna Jacoba/Krabbekreek het laatste veerpontje van de RTM, en dus uniek. Het is gebouwd in 1932 op de werf van de firma D. Boot in Alphen aan den Rijn. De RTM gebruikte het motorveerbootje vooral op de route Anna Jacobapolder-Zijpe. Er konden maximaal negen passagiers meevaren op het ruim 9 meter lange en 2,70 meter brede schuitje, naast twee RTM-functionarissen. De Anna Jacoba/Krabbekreek, die tijdens de Tweede Wereldoorlog nog tot zinken is gebracht in de haven van Zijpe, is ook gebruikt als sleepboot. "We willen de veerboot op de Menheerse werf laten restaureren naar de situatie van 1932", zegt Mol.

Meer in de krant van vrijdag 26 augustus 2016.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!