Diabetespatiënten lopen de Omloop

Artikel geplaatst op: 22-8-2016

Sporten is goed voor mensen met diabetes. Om dat te laten zien, namen verschillende diabetespatiënten deel aan de Omloop. André Feenstra liep de 110 kilometer, de andere diabetespatiënten liepen als team de estafette. Ze liepen namens de Bas van Goor Foundation, de voormalige prof-volleyballer liep zelf ook mee, vanaf Stad aan 't Haringvliet tot de finish.

Wim in 't Veld nam deel aan het estafetteteam. "We kennen elkaar van de Iceland Challenge, een zevendaagse wandeltocht voor diabetespatiënten. Op de televisie was er een serie te zien over het evenement. Mensen met diabetes, zowel type I als type II hebben veel baat bij bewegen. De bloedsuiker wordt stabieler, er is minder medicatie nodig en het helpt tegen overgewicht. Door te sporten verbetert de kwaliteit van leven van iedereen met diabetes." Voor de start van de Omloop zit de groep op het terras bij lunchroom Croissy. "Eén op de zestien mensen heeft diabetes, dus er zitten hier op het terras zeker nog meer diabetespatiënten."

De Bas van Goor Foundation stimuleert daarom allerlei wandelgroepen in het hele land. "Goeree-Overflakkee is nog een blinde vlek op de kaart. Diabetespatiënt in 't Veld woont zelf op Schouwen-Duiveland, waar een actieve wandelgroep is ontstaan. "Ik hoop dat er op Goeree-Overflakkee ook mensen opstaan om een wandelgroep op te zetten. Dat kunnen zowel zorgverleners zijn als mensen die diabetes hebben."

Tijdens het wandelen is het belangrijk om regelmatig de bloedsuikerspiegel te testen. Wandelaar In 't Veld legt uit dat hij tijdens de Omloop iedere tien kilometer een druppeltje bloed afneemt om een test uit te voeren. Door de inspanning daalt de suikerspiegel, door middel van voedsel en suiker kan deze worden gecorrigeerd. "Ik heb tijdens de Omloop totaal zo'n veertig kilometer gelopen, dat was goed te doen. De Omloop is een hele ervaring."

Zaterdag 15 oktober is de afsluiting van de Diabetes Challenge in Apeldoorn. Deelnemers maken een wandeling door de paleistuinen, er zijn drie afstanden: 5, 10 en 20 kilometer. Kijk voor meer informatie op www.nationalediabeteschallenge.nl. Mensen die meer willen weten over het opzetten van een wandelgroep kunnen contact opnemen met Wim in 't Veld. Zijn telefoonnummer is 06-53532400.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!