Meer deelnemers Omloop

Artikel geplaatst op: 22-8-2016

GOEREE-OVERFLAKKEE – Dit jaar waren er bij de Omloop honderd deelnemers meer dan vorig jaar. Na een stevige bui op vrijdagavond was het verder goed wandelweer. De aangepaste route door Goedereede, Ooltgensplaat en Den Bommel viel in de smaak bij de lopers. De organisatie kijkt terug op een geslaagde 27ste editie.

Door Martijn de Bonte

Bij de start zingt Esmee Schreurs en lanceert Trots op Flakkee haar derde magazine. TOF is gratis verkrijgbaar op verschillende distributiepunten. Na het startschot van Liza van de Kreeke gaan de lopers op weg. "Kom op hé, je kunt het," roept een oudere man tegen een jonge knul die met een grijns op zijn gezicht aan zijn tocht begint.

Gezellig GoedereedeDit jaar liepen de wandelaars voor het eerst dwars door Goedereede. De Markt staat vol met mensen die de lopers enthousiast aanmoedigen, er is live muziek en de Hollandse driekleur glimt in de regen. "Het is jammer dat je er zo doorheen bent," zegt een loper. Een andere wandelaar zegt: "Dit hadden ze jaren eerder moeten doen." De gezelligheid in Goedereede valt in de smaak. Bij Westhoeve staat een man met een grote koelbox te wachten op de lopers. Een andere bezoeker vraagt: "Zit daar de doping in?"

Meer uitvallersOp vrijdagavond krijgen de wandelaars een stevige bui 'op hun dak', verder blijft het droog. De temperatuur is ideaal voor wandelaars, maar ze moeten het wel opnemen tegen een sterke wind. Bij de 110 kilometer is dit jaar bijna één op de vijf wandelaars uitgevallen. Dat percentage van 20 procent ligt hoger dan voorgaande jaren, toen was het 15-16 procent. De organisatie denkt dat de harde bui en daarna het stuk over het strand heeft gezorgd voor meer uitvallers. Twee wandelaars moesten tijdens de Omloop door de hulpdiensten naar het ziekenhuis worden gebracht.

RoutewijzigingenIn Oude-Tonge was er dit jaar voor het eerst een cultureel ontbijt. Ruim 140 mensen schoven aan voor een ontbijtje. Iets verderop staan dames pannenkoeken te bakken voor de lopers. "Zonder pakjes en zakjes en gebakken met roomboter." In Ooltgensplaat was de rustpost in multifunctioneel gebouw 't Centrum, door de wijziging in de route liepen de deelnemers dit jaar door het dorp heen. In Den Bommel was er Woord en Kunst in de Bommelstee. Voor het gebouw was er een stempelpost voor de lopers. De dames die de kaartjes knippen en de lopers voorzien van eten en drinken vinden het "hartstikke leuk" dat de Omloop nu echt door het dorp gaat. "Zo kunnen we het dorp promoten". Een wandelaar die aan komt lopen zegt: "In Den Bommel geen rommel."

In Stad hadden de dorpsbewoners weer uitgepakt. Lopers werden warm onthaald met een ereboog en vrolijk lied. Een mevrouw zegt enthousiast: "Geweldig, wat doen jullie dat leuk." Ondertussen zingen de Stadtenaren: "Je gaat het redden, want je bent een kei."


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!