Naar de Noordkaap voor het goede doel

Artikel geplaatst op: 16-8-2016

DEN BOMMEL – Ruim zevenduizend kilometer autorijden: heen en weer naar de Noordkaap, het noordelijkste puntje van Noorwegen. Linda Manzaneque en Marco van der Hoeven uit Den Bommel gaan het doen. Voor het goede doel. Ze hopen als deelnemers van de Noordkaap Challenge minimaal 2.000 euro in te zamelen. Geld dat bestemd is voor het tegengaan van longontsteking bij kinderen wereldwijd.

Longontsteking bij kinderen is volgens het Rode Kruis een stille ramp. Je hoort en leest er weinig over, maar in de tussentijd gaan er 900.000 kinderen per jaar dood aan deze ziekte. Elke 35 seconden een kinderleven… Om wat aan deze stille ramp te doen, zamelt het Rode Kruis geld in via de bekende actie Serious Request van 3FM. Het Glazen Huis, het actiecentrum van Serious Request, staat dit jaar in Breda.

Teams die aan de Noordkaap Challenge meedoen, brengen minimaal 2.000 euro in het laatje. Vorige week stond de teller op 45 ingeschreven teams. Linda en Marco vormen samen Team 100. Ze schreven zich vorig jaar als eerste in. Samen met de andere teams vertrekken ze op 7 december vanaf het Mediapark in Hilversum naar het hoge noorden. Op 19 december hopen ze te finishen bij het Glazen Huis in Breda.

Sponsoracties

"Een heel mooi doel, kinderen met longontsteking helpen", vinden Linda en Marco het door het Rode Kruis geselecteerde goede doel. Inmiddels hebben ze een flyer gemaakt, een Facebookpagina aangemaakt en de basisscholen op Goeree-Overflakkee aangeschreven met de vraag of de kinderen sponsoracties willen houden. "Een sponsorloop, cakejes bakken, auto's wassen – dat soort acties. Alle beetjes helpen. Ideeën zijn welkom", zegt Linda. "Tijdens de rit naar de Noordkaap zelf kunnen sponsors, familieleden, vrienden en collega's ons opdrachten geven, die ook geld opbrengen. Als we terug zijn, wordt alles opgeteld en moeten we dus minimaal 2.000 euro bij elkaar hebben gereden."

Marco heeft in het verleden wel vergelijkbare tochten door de Afrikaanse woestijn gemaakt, onder andere in Tsjaad, Soedan, Ethiopië en Niger, om hulpgoederen rond te brengen. Samen met Linda is hij ook in zuidelijk Afrika geweest met een 4x4: Namibië, Zuid-Afrika en Botswana. Enige ervaring in het rijden van lange stukken onder barre omstandigheden is er dus wel. "Het wordt best pittig", zegt Marco. "De temperatuur is daar min 20, het is de hele dag schemerig en om halfdrie 's middags wordt het al donker. Dat is al een challenge op zich. We rijden 7.200 kilometer in dertien dagen tijd, volgens een vaste route. Waarschijnlijk gaan wij met onze VW Golf. Daar moeten winterbanden onder. We nemen sneeuwkettingen mee en er zijn andere vloeistoffen nodig bij die lage temperaturen. De organisatie raadt aan om ook een extra accu mee te nemen."

Linda hoopt het noorderlicht te zien, daar in het noorden van Scandinavië. "Mijn hobby is fotografie", zegt ze veelbetekenend. "Maar de kinderen zijn onze drijfveer. Longontsteking op jonge leeftijd is echt een stille ramp. Daar hopen we iets aan te gaan doen."

Wie Linda Manzaneque en Marco van der Hoeven wil sponsoren of ideeën heeft voor het inzamelen van geld voor het goede doel, kan een e-mail sturen naar maxencoco@hotmail.com. Daarna nemen Linda en Marco contact op.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!