Schippers voeren actie tegen maatregelen van Brussel

Artikel geplaatst op: 15-8-2016

STELLENDAM – Een groot aantal vissersschepen voert zaterdag 27 augustus actie tegen een reeks maatregelen die met name vanuit Brussel worden opgelegd. Ze varen met schepen uit o.a. de havens van Stellendam, Scheveningen, Urk, Vlissingen, Texel/Den Oever dan de Nieuwe Waterweg op naar Rotterdam. Schippers van een tiental visserskotters kunnen daar het gesprek aangaan met het publiek, folders verspreiden en - zo wordt gemeld - gebakken vis uitdelen. De GO 1,20, 22, 23,37,38, 44 en 48 en de OD 1 en 6 maken naar verwachting deel uit van de vloot die haar oorsprong heeft in een gebied van Arnemuiden (ARM), Harlingen tot Texel (TX). De branche heeft recent in Urk de stichting Eendracht Maakt Kracht (EMK) opgericht om het imago van de Nederlandse visserij op te poetsen.

Door Jaap Ruizeveld

De leden van de actiegroep voelen zich in het nauw gedreven. Zij vrezen van grote delen van de zee verdreven te worden bij de plaatsing van windmolenparken en het gesloten verklaren van gebieden voor de visvangst. De regels zijn verscherpt en er zijn steeds minder plekken waar nog kan worden gevist op de Noordzee. Met de actie wil de visserijbranche publiek en politiek laten zien dat het ernst is.

Een doorn in het oog is ook de zogenoemde aanlandplicht. Deze Europese regel bepaalt dat vissers de bijvangst niet meer overboord mogen zetten. De bedoeling van de regel is dat de vissers maatregelen nemen om de bijvangst zoveel mogelijk te beperken.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!