Rode Kruis staat klaar voor 'Omlopers'

Artikel geplaatst op: 12-8-2016

Trek regelmatig droge sokken aan, blijf eten en drinken en zorg voor goede schoenen. Piet en Addy Jansen van het Rode Kruis geven graag tips aan 'Omlopers'. Tijdens de Omloop zijn er in totaal zo'n 65 vrijwilligers in touw om de lopers te verzorgen. "We willen graag dat iedereen de finish haalt."

Piet vertelt dat iedereen bij het Rode Kruis naar de Omloop toe leeft: "Vooraf hebben we een opfriscursus over het verzorgen van wandelaars. Dan gaan we samen aan de slag met plakken van pleisters en het intapen van voeten." Op vrijdag voor de Omloop worden alle posten ingericht. De brancards worden opgesteld en alle spullen worden klaargelegd. Vanaf de start tot de finish is het Rode Kruis bij alle rustposten aanwezig.

Brandstof

Een auto kan niet rijden zonder brandstof, een wandelaar kan niet lopen zonder eten en drinken. De mensen van het Rode Kruis hebben wel tips voor mensen die 's nachts geen hap door hun keel kunnen krijgen. "Dan moet je gewoon van dat drinkontbijt, zoals 'Goedemorgen' en drinkbouillon nemen, daar zit alles in. En zorg voor de Omloop al dat je voldoende eet en drinkt. Je moet je lichaam vooraf krachtig maken." De ervaren wandelaars hebben het Rode Kruis meestal niet nodig. Piet: "Het zijn vooral de incidentele lopers die onderweg problemen krijgen. Er zijn lopers die iedere post nodig hebben..." Addy vertelt dat er ieder jaar weer lopers zijn die zelf hun tenen intapen om blaren te voorkomen. "Maar als je tape om je tenen wikkelt gaat het juist mis, tape moet je het altijd in de lengte plakken."

Tot het uiterste

"Wij zeggen altijd: 'Het moet een feest blijven'. Daarom geven we soms het advies om te stoppen. Maar sommige lopers zijn zo gedreven, die gaan door tot het uiterste. Dan zeggen ze: 'Ik ben nu zover gekomen, nu ga ik door. Al moet ik op mijn knieën naar de finish'."

Of ze er weleens aan hebben gedacht om zelf mee te doen met de Omloop? "Gedacht zeker," zegt Piet, "Maar dat is niks voor ons, wij fietsen liever." Addy vult aan: "Nee hoor, laat ons maar blaren prikken."


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!