Van Oud naar Goud

Artikel geplaatst op: 12-8-2016

OUDDORP - Het concept ligt klaar voor de drukker. Het betekent de laatste stap in een zorgvuldig proces van speurwerk in de archieven. Het verzamelen van foto's, tekeningen, brieven, films en schetsen. Het rubriceren van onderwerpen en het kiezen van juist die verhalen, artikelen en detailbeschrijvingen die een overall beeld geven van de belangrijke rol die de RTM destijds vanuit Rotterdam naar en op de eilanden vervulde. Zowel voor het reizigersvervoer als voor het transport van allerlei goederen en landbouwproducten. Het museum bestaat vijftig jaar en geheel passend in dat jubileum zal op zaterdag 24 september, de jaarlijkse Donateursdag, in het trammuseumcomplex op de Punt (bij Brouwersdam in Ouddorp) feestelijk een jubileumboek worden gepresenteerd getiteld: "Van Oud naar Goud".

Vier RTM-vrijwilligers in hart en nieren Mark Grootendorst, Jan de Bruin, Cor Boelhouwers en Eric van der Reiden hebben in de afgelopen maanden gezamenlijk het script geformeerd en op tafel gelegd. Met waarderende instemming van het stichtingsbestuur, voorzitter Roel Sparreboom en secretaris Sam de Haan. Na de presentatie in september is het kleurrijk geïllustreerde boekwerk (248 pagina's), uitgeverij Liquilair in Rosmalen, in diverse boekhandels op het eiland voor belangstellenden te verkrijgen. Verkoopprijs 44,50 euro. Dat is inclusief een bijgeleverde dvd, de geluidsfilm "De Eilandentram" en historische geluidsopnamen uit 1955 en 1961.

Lees het uitgebreide artikel in de krant van 16 augustus 2016.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!