Aanleg faunapassage onder Rijksweg N59

Artikel geplaatst op: 10-8-2016

GOEREE-OVERFLAKKEE – In het weekeind van 16 tot en met 19 september zal er een faunapassage worden aangelegd onder de N59 ten westen van knooppunt Hellegatsplein nabij Den Bommel. Het is een tunnel (duiker) die bestaat uit prefab units van 2 meter bij 1.25 meter. Mochten weersomstandigheden het geplande werk niet mogelijk maken, dan wordt uitgeweken naar het weekeind van 23 tot en met 26 september. Tijdens de werkzaamheden is de N59, inclusief de parallelbaan, afgesloten.

Het college van dijkgraaf en heemraden van het Waterschap Hollandse Delta (Ridderkerk) heeft vergunning verleend voor het realiseren van de faunapassage die gericht is op diersoorten zoals otter, ringslang, waterspitsmuis, hermelijn, gewone pad, steenmarter, rosse woelmuis, bunzing en egel. De werkzaamheden worden uitgevoerd in het kader van het meerjarenprogramma Ontsnippering. Door de uitbreiding van de infrastructuur (wegen, spoor- en vaarwegen) zijn veel natuurgebieden versnipperd. Het gebruik van wegen heeft nadelige effecten op de natuur, zoals barrière-vorming, het vergt faunaslachtoffers en er is verstoring, vervuiling en verdroging van de natuur.

Weer verbinden

Om deze versnipperde gebieden weer met elkaar te verbinden is het Landelijk Meerjarenprogramma Ontsnippering (MJPO) opgesteld om hier concreet uitvoering aan te geven. De regionale diensten van Rijkswaterstaat en de regio's van ProRail zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van deze projecten aan de rijks infrastructuur.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!