12 uur lang bingoën

Artikel geplaatst op: 8-8-2016

OUDDORP - Het is topdrukte op de vakantieparken en campings op het eiland. Heel veel toeristen kiezen voor een eigen daginvulling. Bezoeken evenementen (zo was er vorige week een mega belangstelling voor de Tweede Toeristenmarkt in Ouddorp), genieten op de stranden, fietsen en wandelen door kustgebied en polders of maken gebruik van de VVV-informatie om er met het hele gezin lekker eilandelijk op uit te trekken. Ook voor parkmanagers en vriendenverenigingen is het alle hens aan dek om voor hun gasten aantrekkelijke activiteiten te organiseren.

Door Jaap Ruizeveld

RCN (Recreatie Centra Nederland) Toppershoedje aan de Strandweg in Ouddorp spande donderdag de kroon met het presenteren van een 12 uur durende bingo-marathon. Over belangstelling voor dit evenement hadden manager Roland Hoogwerf en Cor Mazer, voorzitter van de vriendenvereniging Toppershoedje, niet te klagen. Tientallen campinggasten, maar ook vaste bezoekers, zelfs uit Zeeuws-Vlaanderen, hadden zich voor dit gebeuren aangemeld. De marathon werd met korte pauzes, een lunch en diner onderbroken. Voor een buitenstaander nauwelijks te bevatten, maar zelfs in de avonduren was het enthousiasme bij de deelnemers nog niet verdwenen. "Een kwestie van inspiratie en snel reageren", fluistert een van de deelnemers, terwijl zij gepresenteerde nummertjes op haar boekje controleert.

Evenementen 

De 71-jarige voorzitter van de vriendenclub is blij met het succes. "Wij organiseren veel evenementen, zoals bijvoorbeeld fietstochten, autoritten tot zelfs een dansclinic". Al 25 jaar is hij, met echtgenote, vaste zomergast in Ouddorp. Eerst op de Groene Weide en nu alweer 10 jaar op RCN Toppershoedje. Vanuit zijn woonadres in Rijswijk en na een arbeidzaam leven als bedrijfsleider bij supermarkten en de aardappel-, groente-en fruithandel, verkoos hij Ouddorp vanwege de rust en het prachtige landschap. Wij voelen ons hier ingeburgerd. Wij hebben het reuze naar ons zin", zegt hij.

Gezelligheid  

Dat gevoel ervaart ook mevrouw Scholte (68) uit Barendrecht op deze camping. Samen met haar dochter stipt zij zorgvuldig de nummertjes aan in deze bingo-marathon. Wat haar drijft om aan dit uren durende spel mee te doen? "Gezelligheid. Misschien ook een beetje verslaving". "Bingo!" klinkt het ineens. Een fortuinlijke dame laat haar kaart controleren. Het is correct. Met een prijs (flesjes wijn) zet zij zich weer aan een van de tafels. Wie weet lukt het nog een keer...                


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!