Raad stelt begroting vast, bibliotheekwerk is gered

Artikel geplaatst op: 15-11-2013

GOEREE-OVERFLAKKEE -  De gemeenteraad stelde donderdag, na een middag- en avondvergadering unaniem de programmabegroting 2014 vast en stemde in met het bezuinigingsplan 2014-2017. Een bezuinigingsopdracht van 13 miljoen euro op een begroting van 106 miljoen. Met een begroting in evenwicht in 2016 voorkomt de gemeente Goeree-Overflakkee dat zij onder preventief toezicht kan worden geplaatst. Aan het eind van de zitting mocht wethouder Marnix Trouwborst daarvoor enerzijds felicitaties  in ontvangst nemen, anderzijds waren scholen, bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en alle sympathisanten en lobbyisten de grote winnaars. De voltallige raad wees namelijk het collegevoorstel voor  beëindiging van het gehele bibliotheekwerk, ingeboekt voor € 574.000 euro,- af. 

Andere opvallende punten zijn: 

Zwembaden: De subsidie voor de drie zwembaden van  € 800.000,- wordt niet geschrapt, maar wel gekort met € 200.000,-. (Het gemeentebestuur realiseert zich dat door deze bezuiniging het voortbestaan van de zwembaden onder druk staat.) Molenstichting en musea: De verlaging van de subsidies wordt in 2014 nogmaals tegen het licht gehouden. Vrijwilligers: Er wordt € 50.000,- bestemd voor vrijwilligerswerk en mantelzorg. 

Lees het uitgebreide verslag in de krant van vrijdag 15 november 2013.

.


Eerdere berichten

Krimp in het onderwijs

19-06-2015

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het gemeentebestuur zet zich in om een visie te ontwikkelen op krimp in het onderwijs. Daarmee word...

Gigantische budgetoverschrijding op project Shared Space Middelharnis

4-2-2014

GOEREE-OVERFLAKKEE - Tijdens een persbijeenkomst in oktober 2013 presenteerde financieel wethouder Trouwborst 'met g...

Gemeente start 2014 met receptie

7-1-2014

GOEREE-OVERFLAKKEE - De Gruttersweide in Oude Tonge was maandagavond de sfeervolle locatie waar het gemeentebestuur haar...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!