3MO: 'Windhandel legt agrariërs geen windeieren'

Artikel geplaatst op: 28-10-2013

GOEREE-OVERFLAKKEE – Steeds dichterbij komt het moment dat duidelijk wordt op welke locaties op Goeree-Overflakkee windturbines zullen verrijzen. 3MO (Mega Molens Mega Overlast) is druk bezig met lobbyen en strijden tegen de komst van de molens. De belangenvereniging, ontstaan in Langstraat, Achthuizen en Ooltgensplaat, maar inmiddels uitgewaaierd over een groter deel van het eiland, wil meer inwoners van Goeree-Overflakkee informeren over de lusten en de lasten.

"Er blijken nog steeds mensen te zijn, die de windturbines van nu associëren met de monumenten uit ons pre-industriële verleden, zoals de molens van Kinderdijk. Een gewilde plek voor toeristen." 3MO neemt daar afstand van. "Anderen zien de grootschalige toepassing van windenergie, waarbij duizenden grote turbines in het Hollandse landschap verrijzen, als weer zo'n miljarden verslindend project, te vergelijken met de miljardenuitgave aan JSF-toestellen."

De belangengroep stelt dat er landelijk een forse discussie op gang is gekomen over de kosten die de uitbreiding van windenergie met zich meebrengt. Op zee moet 4500 megawatt worden opgewekt en op land 6000 megawatt. Goeree-Overflakkee is verplicht hiervan minimaal 260 megawatt voor zijn rekening te nemen.

Lees verder in de krant van vrijdag 25 oktober 2013.


Eerdere berichten

Windenergie op Goeree-Overflakkee: de locatiekeuze, normen en… zorge

30-1-2014

MIDDELHARNIS – Normen en zorgen. Deze twee woorden waren met regelmaat te horen tijdens de inspraakavond over '...

Inspraak mogelijk op aangewezen locaties voor windmolens

28-1-2014

MIDDELHARNIS – "We zitten midden in het proces. Windenergie is een gevoelig onderwerp. Goeree-Overflakkee sta...

Windenergie? Niet aan beginnen

13-12-2013

GOEREE-OVERFLAKKEE – 240 tot 260 megawatt aan windenergie. Dat moet Goeree-Overflakkee vanaf 2020 in totaal opwekk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!