Massale belangstelling Grevelingenconferentie

Artikel geplaatst op: 18-10-2013
SCHARENDIJKE – Uitzicht op de toekomst van de Grevelingen, van intentieverklaring naar een veelzijdige parel in de Delta. Zo luidde het thema van de Grevelingenconferentie 2013 die donderdagmiddag werd gehouden in het Resort Land & Zee in Scharendijke (Schouwen-Duiveland). Rijk, provincies, gemeenten, waterschappen en o.a. vertegenwoordigers van 17 maatschappelijke organisaties op het gebied van recreatie, natuur en landschap maakten hun opwachting. Alle betrokkenen vonden het een goed idee om 7 jaar na het ondertekenen van de intentieovereenkomst  Zicht op de Grevelingen (2006) de balans op te maken en het vizier op de nabije toekomst te richten. Wat is er in de afgelopen jaren gerealiseerd en waaraan wordt gewerkt?
 
De belangstelling voor de conferentie was bijzonder groot. Niet zo verwonderlijk kijkend naar de lijst sprekers:  Han Weber (GS Zuid-Holland en voorzitter Grevelingenschap), zijn collega Carla Schönknecht (GS Zeeland), Sarah Green (Europese programma Natura People), Sylvo Thijsen (directeur Staatsbosbeheer), Pim van der Knaap (directeur Boskalis Nederland), Donné Slangen, die Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu, vertegenwoordigde en Jack de Vries (voorzitter Nederlandse Onderwatersport Bond). Het college van Goeree-Overflakkee was met de wethouders Tollenaar en Van der Vlugt present.
 
Lees verder in de krant van vrijdag 18 oktober.
 
Foto: Van der Knaap (directeur Boskalis Nederland) overhandigde boekwerk Brouwerseiland van auteur ir. Richtje Zeelenberg aan gedeputeerden Han Weber (Zuid-Holland) en Carla Schönknecht (Zeeland), fotograaf: Vincent van Hoven
 

Eerdere berichten

Lenteman geeft luister aan opening Oosterscheldewoningen Hernesseroord

22-2-2018

MIDDELHARNIS – Wát een feestelijk moment was het, afgelopen dinsdagmiddag voor de bewoners van Hernesseroor...

Burgemeester slaag eerste paal voor drie bouwprojecten tegelijk

21-2-2018

DIRKSLAND – Eén eerste paalslag voor drie bouwprojecten tegelijk, dat gebeurde dinsdagmiddag aan het Kortew...

Deelnemers 40 km. Waterpoortloop met een pont over het Volkerak

21-2-2018

OOLTGENSPLAAT – Bij fanatieke wandelaars staat het al op de kalender, de jaarlijkse Waterpoortloop op 9 en 10 maar...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!